Haberler

Ensarioğlu; "Cumhuriyet CHP'nin Babasının Malı Değil"

Güncelleme:

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, CHP'ye yönelik "Bu cumhuriyet artık halkın cumhuriyetidir, babalarının malı değil" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin mecliste başörtüsü nedeniyle kriz çıkaracağı yönündeki iddialara sert yanıt veren Ensarioğlu, Cumhurbaşkanlığı Sanat Büyük Ödülünün Ahmat Kaya'ya verilmesini de çok yerinde bir karar olduğunu söyledi.

"CUMHURİYET ARTIK ELİTLERİN DEĞİL, HALKINDIR"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, cumhuriyetin çok değiştiğini, CHP tarzı anlayışın Türkiye'de tasfiye olduğunu kaydeden Ernsarioğlu, başörtüsü gibi krizleri çıkaranların artık bu ülkede kabul görmediğini belirterek, ""Cumhuriyetin değiştiğinin farkında değiller. Bu cumhuriyet artık halkın cumhuriyetidir, babalarının malı değil. Cumhuriyet demokratikleşiyor belli elitlerin cumhuriyeti değil, ideolojik devlet cumhuriyeti değil artık halk cumhuriyetidir" dedi.

"HAKSIZLIĞI TELAFİ ANLAMINDA DEVLET ELİYLE BİR ADIM ATILMIŞTIR"

Cumhurbaşkanlığı Sanat Büyük Ödülü Ahmet Kaya'ya verilmesini değerlendiren Ensarioğlu, ödülün çok anlamlı olduğunu söyledi. Ensarioğlu, "Çok anlamlı olmuştur. Haksız yere ülkesini terk etmek zorunda kalmıştır. Vatanından uzakta ölmüştür. Çok büyük sanat adamı, çok büyük bir ses bu nedenle ödül çok anlamlı olmuştur. Neticede bu haksızlığı telafi anlamında devlet eliyle bir adım atılmıştır. Çok yerinde bir karardır" diye konuştu.

MHP'nin ödülün Ahmet Kaya'ya verilmesinin ardından verdiği sert tepkiye ise Ensarioğlu, " MHP her zamanki bildik MHP ve tepkisi de her zaman ki gibi beklendiktir" şeklinde konuştu.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Galip Ensarioğlu Ahmet Kaya Diyarbakır Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title