Haberler

Ensar Vakfı Muş Şubesinden İftar Yemeği

Ensar Vakfı Muş Şubesi, düzenlediği iftarda yüzlerce kişiyi aynı çatı altında bir araya topladı.

Ensar Vakfı Muş Şubesi, düzenlediği iftarda yüzlerce kişiyi aynı çatı altında bir araya topladı.

Ensar Vakfı Muş Şubesi Yönetim Kurulu, Ramazan ayı münasebetiyle yüzlerce kişiyi iftarda ağırladı. Muş Öğretmenevinde düzenlenen iftar programına Muş Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Vali Yardımcıları, Kaymakam ve davetliler katıldı. Düzenlenen iftarda açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Muş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Yentür, birlik ve beraberlik mesajı vererek aynı çatı altında olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. "Ramazan ayının bugününe bizleri ulaştıran, bu çatı altında birlik ve beraberlik içerisinde bu iftar sofrasında buluşturan, Rabbime sonsuz hamd-ü senalar olsun" diye şükreden Yentür, "Rabbimizden, bizleri, kadir gecesine ve ramazan bayramına ulaştırmasını niyaz ediyorum. İçinde bulunduğumuz günler hürmetine, yeryüzünde yaşayan müslümanların selamete çıkmasını diliyorum. Haramın meşru bir zemine dayandırıldığı günümüzde, ülkemiz insanının manevi dinamiklerini geliştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla, 1979 yılında kurulan vakfımız dindar nesiller yetiştirmeyi temel gaye edinmiştir. Bugün Türkiye sathına yayılan vakfımız, din ve değerler alanında pratik ve akademik anlamda söylenmesi gereken her sözü söylemeye gayret etmiş bir vakıftır. Günden güne, gönül kervanımıza katılan kişi sayısı artmaktadır. Ensar ismiyle mayalanarak, farklı kültür ve inanç havzalarında bulunan tüm insanları kuşatıcı bir perspektifle, içinde bulunduğumuz çağın insan merkezli sorunlarına karşı en temel çözüm imkanlarını üretmeye çalışıyoruz" dedi.

Vakfın Muş'ta ocak ayında kurulduğunu hatırlatan Yentür, "Onbir kişilik yönetim kadrosuyla misyonuna uygun bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Vakfımızın faaliyetlerini aktif bir şekilde sürdürmesi için yer kiraladık ve tefrişatını tamamladık. Vakfımızın ilimizde kurulmasıyla birlikte STK'lar ile işbirliği içerisinde çalışarak konferans, panel gibi etkinlikler düzenledik. Bu yıl İmam Hatip Lisesinde eğitim gören 210 öğrenciye Kur'an-ı Kerim, siyer ve tefsir kitabı olmak üzere 300 eser dağıttık. Geçmişte çok sıkıntılar yaşadık. Ezanın "Tanrı uludurdan, Allahu Ekber" diye değiştirilmesi için, ülkemiz bir başbakan feda etti. Merhum Adnan Menderes'i rahmetle yad ediyorum. Başörtüsü davası için nice eğitim gönüllüsü kardeşimiz ilimden mahrum edildi. Katsayı engeliyle karşılaşan imam-hatip öğrencilerinin önüne bendler çekildi. Kamu binalarına başörtülü kardeşlerimiz alınmadı. Muhafazakar gençliğin önü tıkatıldı. Üstad Necip Fazıl'ın deyimiyle "öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya". Halkın yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde, tatbiki olmayacak uygulamalara maruz kaldık. Hamdolsun bugün başörtüsü davasını kazandık, fakat tesettür mücadelesini veriyoruz. Bugünlere bizi ulaştıran Allah'a hamd ediyoruz ve emeği geçen herkese minnet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise, "En büyük hizmet, insana yapılan hizmettir anlayışıyla dağıtımı kurulan ve insana hizmet etmeyi şad edilmiş Ensar Vakfı ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ensar Vakfı insanı, insan değerini İslam'a bağlı kalan bir neslin yetişmesi amacıyla kurulan önemli bir vakıftır. Bunları hep beraber yaşayıp, hep beraber göreceğiz Gençlerimizin bizler için geleceği çok önemlidir. Kısa süre içerisinde bu güzel kuruluşu sağlayan Muş şubesine teşekkür ediyoruz. Biz gençlerimize ne yapsak azdır, çünkü onlar bizim geleceğimizdir. Gençlere yapılan yatırımlar, hizmetler mutlaka günü geldiği zaman kıymete binecektir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, dualar edilerek iftar yemeği sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Emin Şimşek Seddar Yavuz AK Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title