Haberler

Enkaz Altında Kalanlara Daha Kolay Ulaşılacak

Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi ve Sivil Savunma İl Müdürlüğü Yetkilileri, Olası Afetlerde Enkaz Altında Kalan Vatandaşlara Daha Kolay Ulaşabilmek İçin Yeni Bir Cihazın Demesini Yaptı.

Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi ve Sivil Savunma İl Müdürlüğü yetkilileri, olası afetlerde enkaz altında kalan vatandaşlara daha kolay ulaşabilmek için yeni bir cihazın demesini yaptı.

Urumeks Ulusal Yer Altı Görüntüleme ve Dinleme Cihazları şirketi bünyesinde yapılan yeni bir cihaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir'in makamında tanıtıldı. Deprem ve olası afetlerde göçük altında kalan vatandaşlara daha kolay ve en hızlı şekilde ulaşılmasını sağlayacak olan cihazın tanıtımı renkli görüntülere sahne oldu. Şirket yetkilisi Şerif Çolak tarafından tanıtılan cihazda, yeraltının 25 metre derinliğinde bulunan her türlü canlı ve kıpırdanmayı sesli ve görüntülü olarak tespit edebilen cihazın maliyetinin 15 bin YTL olduğunu belirtti. İzmir ve İstanbul başta olmak üzere daha bir çok ilin sivil savunma ve belediyelerinde bulunan cihazın, yapılacak görüşmeler sonucunda Isparta'ya da kazandırılabileceği belirtildi. Cihazın deneme aşamasında, sesli, görüntülü ve su altı aramaları gibi detaylar da birebir denenerek gerçekleştirildi. Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir, yapılan denemelerin ardından, söz konusu cihazın Isparta'ya da alınması gerektiğini vurguladı.

(SY-ŞT-Y)

11.01.2007 18:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title