Haberler

Enka Kültür Sanat Buluşmaları

Güncelleme:

26. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları'nda, bu kez sezonun beğenilen oyunlarından Tiyatro Gerçek'in "Savunma"sı konuk oluyor.

Enka Kültür Sanat Buluşmaları, Tiyatro Gerçek'le, Clarence Darrow'un Hayatına Sahne Oluyor

26 yıldır gelenekselden çağdaşa, alternatiften popülere tüm sanat anlayışlarına ev sahipliği yapmanın gururunu taşıyan ENKA Kültür Sanat, sezonun beğenilen oyunlarından "Savunma" ile Hakan Gerçek'i konuk ediyor.

11 Mart Salı akşamı, insan hakları savunucusu Amerikalı avukat Clarence Darrow'un günümüze ışık tutan adalet arayışını konu alan "Savunma" ENKA seyircisiyle bir araya geliyor. Mehmet Birkiye'nin yönettiği ve Hakan Gerçek'in Darrow'u canlandırdığı oyun, 1857-1938 yıllarında Amerika'da yaşamış, davaları romanlara, filmlere konu olmuş bir avukatın, Clarence Darrow'un hayatını sahneye taşıyor.

David Rintles'in Irwing Stone'un romanından uyarladığı oyunda, Darrow cinayetle suçlanan anarşistleri, savaş karşıtlarını, sendika önderlerini, derslerinde Darwin'in evrim kuramını anlattığı için suçlananları, alkol yasağına uymayanları ve evlerini basan ırkçı gruplarla çatışan siyahi aileleri savunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title