Haberler

Enis Berberoğlu'nun İstinaf Duruşmasında Karar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Enis Berberoğlu suçsuzdur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Enis Berberoğlu suçsuzdur. Enis Berberoğlu, ülkemizin yetiştirdiği en önemli gazetecilerden birisidir. ve şu anda milletvekilidir. Her şeyden önemlisi suçsuz bir insandır." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasına ilişkin, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesince 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırarak, tutukluluk halinin devamına ilişkin Erkek, Berberoğlu'nun Avukatı Murat Ergün ve eşi Oya Berberoğlu ile açıklama yaptı.

Erkek, şunları söyledi:

"Enis Berberoğlu suçsuzdur. Enis Berberoğlu, ülkemizin yetiştirdiği en önemli gazetecilerden birisidir ve şu anda milletvekilidir. Her şeyden önemlisi suçsuz bir insandır. Yargılamaların sonucunda Berberoğlu'nun beraat edeceğini inancımız da tamdır. Her şeye rağmen yargının üzerindeki ağır baskıları bilmemize rağmen, adalete sonuna kadar güvenmek, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdürmek zorundayız diyorum."

Avukat Ergün ise "Maalesef mahkeme beraat kararı vermemiştir ve doğal olarak tahliye kararı da verememiştir. Tahliye kararının da verilmemesinin gerekçeleri arasında başka bir dosyadan yargılanıyor olması var ki o dosyada da zaten tutuksuzdur.Tahliye için bir üst mahkeme olan İstanbul Bölge Adliyesi 3. Ceza Dairesi'ne başvuracağız." dedi.

Sonuç alamamaları durumunda Yargıtay'a gideceklerini belirten avukat Ergün, "Yargıtay'dan da tahliye yönündeki isteklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu da şunları kaydetti:

"Buruk bir sevinç oldu. Ama tamamına en kısa süre ulaşacağına inanıyorum. Bir an önce Enis'in tahliye edilmesini bekliyorum. En güzeli avukatımız da anlattı, o vicdanlarda yaraydı gerçekten. Enis'in casus, terör örgütüne yardım falan suç isnatları çöktü, bitti, yoktu öyle bir şey zaten. Ona sevindik. En azından üzerimizdeki o manevi yük kalkmış oldu. Adalete güvenmeye devam ediyorum. Güvendiği için de bugün, yani yarım olduğu için buruk bir sevinçliyim dedim. Adalete güveniyorum. Enis'in en kısa zamanda tahliye olmasını bekliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Muharrem Erkek İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title