Haberler

Engiz Havaalanı, Atıl Vaziyette Bekliyor

Samsun Sportif Havacılık Kulübü'nün Milli Emlak Müdürlüğü'ne Kira Bedelini Tahakkuk Ettiremediği İçin Boşalttığı Havaalanı, Yıllardır Atıl Bir Vaziyette Bekliyor.

Samsun Sportif Havacılık Kulübü'nün Milli Emlak Müdürlüğü'ne kira bedelini tahakkuk ettiremediği için boşalttığı havaalanı, yıllardır atıl bir vaziyette bekliyor.

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde yıllardır hizmet veren ve üyeleri arasında Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen'in de yer aldığı Samsun Sportif Havacılık Kulübü'ne ait olan Engiz Havaalanı, kira bedeli Milli Emlak Müdürlüğü'ne tahakkuk ettirilmediği için geçtiğimiz yıllarda kapatıldı. Yıllardır atıl vaziyette duran havaalanında, Havacılık Kulübü üyelerinin araziye çektikleri uçakların da çürümeye başladığı bildirildi. Havaalanının son durumu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, kendisinin de Engizli olduğunu hatırlatarak, havaalanının sivil uçuşlara açık olmasının Samsun'un tanıtmasında önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Kılıç, kendisine havaalanıyla ilgili herhangi bir kuruluşun müracaatta bulunmadığını belirterek, "Ben, Engiz Havaalanı'nın kullanılmasından yanayım. Ama bana şimdiye kadar kimse başvurmadı. Eğer oraya talip olan birileri varsa, gelsinler görüşelim. Havaalanını teknik incelemesini yaptırdıktan sonra yeniden sivil uçuşlara açılmasını sağlayabiliriz. Ancak bu konuda talep gelmesi gerekiyor" dedi.

(İG-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title