Haberler

Engin İpekoğlu ve Mehmet Özdilek'ten İlginç Açıklamalar

Memorial 11 Altın Adam Yarışması'na Katılan Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ve Spor Adamı Mehmet Özdilek, İlginç Açıklamalarda Bulundu.

Memorial 11 Altın Adam Yarışması'na katılan Bursa spor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ve spor adamı Mehmet Özdilek, ilginç açıklamalarda bulundu.

Kasım ayının 'Ayın Altın Teknik Direktörü' ödülünü almak üzere organizasyona katılan Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, Fortis Türkiye Kupası'nda Kayseri Erciyesspor karşısında alınan yenilgiyle ilgili bir soruya şöyle cevap verdi: "Maç öncesi ne kadar telkinde bulunsak da futbolcu sahaya çıktıktan sonra olaylar farklı gelişiyor. Maçtan sonra vermiş olduğum beyanatta futbolcularımı olaya ciddi yaklaşmadıklarını, konsantrasyon eksikliği gösterdiklerini söyledim. Bu suçu futbolcuların üstüne atma değil. Ben şunu söylüyorum. Teknik direktörler taşın altına elini sokarken futbolcularda o sorumluluğu paylaşmalı"

Memorial 11 Altın Adam Yarışması'na onur konuğu olarak katılan spor adamı Mehmet Özdilek de, A Milli Futbol Takımı'nda görev yaptığı dönem olaylı geçen İsviçre maçı sonrası yaşananları anlattı: "Yaklaşık 16 ay yeşil sahalardan uzağım. 7 Şubat'ta cezam bitiyor. Bu benim için çok zor. Olaylar yaşandıktan sonra kendi adıma yaptığım hareketin doğru olmadığını bildiğim için kendi irademle düşüncelerimi kamuoyu ve basın mensuplarıyla paylaştım ve hemen ertesi gün istifa ettim. Yaşanmış şeylerin tekrar tekrar gündeme gelmesinden rahatsızım. Kendi adıma dersimi aldım. İnşallah herkes kendi adına bir ders çıkarmıştır."

Özdilek, cezası bittikten sonra tekrar milli takımla çalışıp çalışmayacağına ilişkin bir görüşme yapmadığını ve milli takımdan teklif almadığını da söyledi.

Ticari amacı olmayan ve katılanlardan para talebinde bulunulmayacağı, sosyal içerikli bir program hazırladıklarını belirten Mehmet Özdilek, 11-12 yaş gurubu çocuklara futbol eğitimi vermek ve sosyal hayata hazırlamak amacıyla bir proje hazırladıklarını anlattı.

Projeye bin 500 çocuk başvurduğunu belirten Özdilek, şöyle konuştu: "Bunların içinden 16 kişi seçilecek. Haziran ayı sonuna kadar profesyonel bir ekiple futbol eğitimi, hakem eğitimi, beslenme, spor sakatlığı gibi konularda çocuklara bilgi vereceğiz. Her hafta ünlü bir konuk çocuklarla sohbet edecek. 42 program sonunda ilk üçe girenlere burs, eğitim masrafı, İngilizce ve bilgisayar kursu vermeyi planlıyoruz. Türkiye'de, alanında ilk proje. Herkesin desteğini bekliyoruz."

(ERS-ERS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title