Haberler

Engelsiz Türkiye Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi işbirliğiyle "Engelsiz Türkiye Ödülleri" sahiplerine verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi işbirliğiyle "Engelsiz Türkiye Ödülleri" sahiplerine verildi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Engelliler Sarayı'nda düzenlenen programda, engellilerle yaşama kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunan kurum, kuruluş ve kişiler ödüllendirildi.

Etkinliğe katılan AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, engelli hassasiyetini artık toplumun tüm kesimlerinin paylaştığını, bunun gurur verici bir tablo olduğunu belirtti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, "Birlikte daha güzel" diyerek birçok projeyi hizmete sunduklarını, Engelliler Sarayı'nda aynı anda bin 500 engellinin, 40'a yakın kurstan faydalandığını ifade etti.

Onur Ödülü

Engelsiz Türkiye Ödülleri'nde "Onur Ödülü"ne, engelli bireylere hak ve imkanlar sağlanmasına katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu layık görüldü.

"Erişilebilirlik Faaliyetleri" kategorisinde ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Yüksek Mimar Şükrü Sürmen ödüllendirildi.

"Eğitim" kategorisinde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ödül alırken, "Engelli İstihdamı" kategorisinde İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, engellilere yönelik telefon kütüphanesi gibi önemli hizmetleri sunan Türk Telekom'dan Belma Kılınç Batur ve engelli istihdamına katkılarından dolayı TEMSA AŞ İnsan Kaynakları Grup Müdürü Erhan Özel ödüle layık görüldü.

CNN Türk Haber Müdürü Ali Güven, Kanal 24 Genel Yayın Müdürü Murat Çiçek, Habertürk televizyonundan Jülide Ateş, Kanal 7 televizyonundan Hülya Yürekli Seloni, televizyon programcısı Meltem Açıkel ve Ülke TV Haber Müdürü Mustafa Güngör'e  de "Televizyon" dalında ödül verildi.

"Gazete" dalında Habertürk'ten Esra Boğazlıyan, Akşam'dan Özkan Tamirak, Türkiye'den Fatih Selek, Sabah'tan İsa Tatlıcan, Milliyet'ten Ali Eyüboğlu, Yenişafak'tan Ayşe Büşra Erkeç ve Hürriyet'ten Ayşe Baykal ödül aldı.

Oyuncular Mert Turak ve Belçim Bilgin de ödül

Törende, "Sinema Yönetmeni" kategorisinde "Sadece Sen" adlı filmde, engellilere yönelik mesajlar veren Hakan Yonat ödüle layık görülürken, "Oyuncu" kategorisinde ise Mert Turak ve Belçim Bilgin ödül kazandı.

"Gönüllü Destekçiler" kategorisinde ise AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, kütüphanelerde erişilebilirlik projesinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Dr. Hamdi Turşucu, akademisyen İslam Musayev, AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Betül Keskin, GENAR Araştırma Genel Müdürü İhsan Aktaş, televizyon programcısı Defne Sarısoy ödüle layık görüldü.

"Kültür Elçileri" dalında Erkam Aydar ödül kazanırken, "Spor" dalında ise Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ödül aldı.

Törende, programa katılanlara ödüllerini, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile İstanbul Milletvekili Harun Karaca, İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Osman Demirgül verdi.

Ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Zeki Alasya'nın da anıldığı programda, işaret diliyle şarkı söyleyen Sibel Sıcakyüz ve engellilerin sunduğu davul şovu ilgi gördü.

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Belediyesi Adıyaman Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title