Haberler

ENGELSİZ PLAJLAR HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR

Güncelleme:

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi'nin 6 yıl önce hayata geçirdiği 'Engelsiz Plaj' projesi kapsamında, engelli vatandaşlar 7 ilçedeki 20 plajda denize girebiliyor.

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi'nin 6 yıl önce hayata geçirdiği 'Engelsiz Plaj' projesi kapsamında, engelli vatandaşlar 7 ilçedeki 20 plajda denize girebiliyor.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla'da, Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların denize girebilmesi için 2016 yılında 'Engelsiz plajlar' projesi başlattı. Proje kapsamında 7 ilçede 20 engelsiz plaj oluşturdu. Plajlarda sahillere engellilerin rahatlıkla denize girebilmeleri için özel dizayn edilen rampalar ve zaman geçirebilmeleri için şezlonglar yerleştirildi. Engellilerin rahatlıkla denize girmesini sağlarken, aynı zamanda belediyeden talepte bulunan vatandaşlar evinden alınıp denize götürüldükten sonra tekrar evlerine geri bırakılıyor.

Engelli vatandaşlar, Bodrum'da Kumbahçe, Turgutreis, Bitez, Ortakent, Gümbet, Gündoğan, Türkbükü, Dalaman'da Sarsala, Datça'da Hayıtbükü, Karaincir, Hastaneönü, Otel Önü, İskele, Taşlık, Palamutbükü, Fethiye'de İnlice, Milas'ta Güllük, Ören, Ortaca'da Sarçed ve Ula'da Akyaka Halk Plajları'ında rahatlıkla denize girebiliyor.

Engelli vatandaşlardan Necmi Öztan, suya girme konusunda çekinceleri olduğunu ancak bu proje ile denize girebildiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Öztan, 5 senedir suya girmeye cesaretim yoktu. Bu nedenle çok memnun oldum. Demek ki yüzebiliyormuşum dedi.

Engelsiz plaj uygulaması ile denize giren Birkan Özkalır ise, Burada denize girmek benim için güzel bir deneyim oldu. Bir yandan da tecrübe kazanmış olduk ve cesaretlendik. Bundan sonra gelip rahatlıkla denize girebileceğimiz yer oldu. Biz engelliler olarak engelsiz bir dünya istiyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title