Haberler

Engelsiz Bilişim Ödül Töreni Gerçekleşti

Güncelleme:

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin sekretaryasını yaptığı Türkiye Engelsiz Bilişim Ödülleri 2017 Maltepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödüller ; Kamu Hizmet, Özel Sektör, Belediye, Medya, Eğitim, Web Sayfası, Sosyal Sorumluluk ve Öğrenci Projesi kategorilerinde verildi. Engelsiz Bilişim konusunda engellilerle ilgili engellilere dokunan ya da engelliler için bir fayda yaratan iyi ve güzel projelerin ve girişimlerin ödüllendirildiği bu çalışmanın organizasyonu Maltepe Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu ile birlikte gerçekleşti. Ödül Törenine Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Betül Çotuksöken, Aile ve Sosyal Politikalar Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim üyesi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Dr. Mustafa Özhan Kalaç, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu İstanbul Temsilcileri Prof.Dr. Gonca Telli, Levent Karadağ, TBD İstanbul Başkanı Deniz Tiryakioğlu, DEYSAM Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fevzi Giray, çok sayıda Engelli Sivil Toplum Kuruluşu, özel sektör ve basından davetliler katıldı.
Engelsiz Bilişim Ödülleri için web sayfası üzerinden 24 Nisan – 12 Mayıs 2017 tarihleri arasında ilgili kategori için aday gösterildi. Aday gösterilen kurum ya da hizmetler 10 jüri üyesince değerlendirildi. Böylelikle her kategoride ödüle layık görülen kurum ya da hizmetler belirlendi.

Aday gösterilen kurum ya da hizmetin, bilişim teknoloji ve hizmetlerinden yararlanarak, engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayatlarına, kamu kurum hizmetlerinden yararlanmalarına, eğitimlerine ve bilgiye erişimlerine doğrudan ya da dolaylı katkı sağlaması şartı arandı.

Açılış konuşmaları sırasıyla Maltepe Üniversitesi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu İstanbul Temsilcisi Prof. Dr. Gonca Telli, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim üyesi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Dr. Mustafa Özhan Kalaç, STK temsilcisi Dr. Engin Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin ve Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Betül Çotuksöken tarafından gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarında Prof.Dr. Gonca Telli "Engelsiz Bilişim" konusunda engellilerle ilgili, engellilere dokunan ya da engelliler için bir fayda ve artı değer yaratan iyi ve güzel projelerin ve girişimlerin ödüllendirildiği bu çalışmanın organizasyonunu 2017 yılında Maltepe Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dr. Mustafa Özhan Kalaç Platformun 2011'den bu yana Engelsiz Bilişim konusunda ciddi çalışmalar yaptığını ve 6. yaşını doldurduğu, Bilişimin engelleri kaldırmada en önemli etkenlerin başında geldiğini ve özellikle bilişim ile engellilerin eğitim ve ekonomik hayata katılabilecekleri konusunu vurguladı.

Engin Yılmaz ise Engelsiz Bilişim konusunda yol alabilmek için erişilebilirlik konusunun çok önemli olduğunu ifade
etti.

Önal İnaltekin, Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdürlüğü nezdinde bu tür çalışmaları desteklediklerini ve engelleri aşmak için devletin bu alana kaynak ve emek ayırdığını söyledi.

Prof. Dr. Betül Çotuksöken Maltepe Üniversitesi'nin 20. Kuruluş yılında bu tür bir etkinliğe ev sahipliği yapmasının kurumsal olarak konuya duyarlılık açısından yaklaşımının önemini ve konunun insan haklarıyla ilgili kısmını da vurgulayarak 4K kuralının Komünikasyon-iletişim, Koalisyon-birlikte çalışma, Koordinasyon- eşgüdüm, Kooperasyon-işbirliği ile etkili olduğunu ve bu tür etkinliklere kurum olarak daima destek verdiklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title