Haberler

Engellilerin Sertifika Sevinci

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ömer Adar, Her Özürlüyü İstihdam Etmenin Mümkün Olmadığını Belirterek, "Kamuda Özürlüler İçin Ayrılan Yüzde 4'lük Kontenjan Dolu. Özel Sektörde İse Yüzde 3'lük Bir Kontenjan Var" Dedi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ömer Adar, her özürlüyü istihdam etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Kamuda özürlüler için ayrılan yüzde 4'lük kontenjan dolu. Özel sektörde ise yüzde 3'lük bir kontenjan var" dedi.

Afyonkarahisar Sağır ve Dilsizler Derneği ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün işitme engelliler için düzenlediği "Büro Yönetimi ve Bilgisayar Eğitimi Projesi" sona erdi. Bir yılı aşkın süredir devam eden projenin 4. ve son dönem kursiyerleri, Korel Termal Otel'de düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ömer Adar, kursu tamamlayan kursiyerlerin "Biz bu kursu bitirdik, hadi bize hemen iş verilsin" diye bir düşünceye kapılmamalarını istedi. Türkiye'de özürlüler için yapılan hizmetlerde önemli mesafe alındığını, ancak bunun yeterli olmadığını kaydeden Adar, "Bu eksikliklerin hızlı kapatılması gerekir. Her özürlüyü istihdam etmek mümkün değildir. Kamuda özürlüler için ayrılan yüzde 4'lük kontenjan dolu. Özel sektörde ise yüzde 3'lük bir kontenjan var. Biz kursu bitirerek nitelikli elaman olan bu kursiyerlerimizin ayrılan kontenjanlardan istihdam edilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Ancak, hiç bir arkadaşımız da kursu bitirdikleri için işe yerleştirilmeyi garanti olarak görmesin. Bu arkadaşlarımız tek meslekle yetinmesinler. Açılan bütün eğitim kurslarına ilgi göstersinler ve hatta bütün kurslara katılsınlar. Ne kadar bilgileri olursa iş bulma imkanları da o kadar fazla olur” diye konuştu.

Afyonkarahisar Belediye Başkan Enver Deniz ise belediye olarak özürlülere yönelik yaya kaldırım yolu ve karşıdan karşıya geçişler için sesli ışık sistemleri kurduklarını belirterek, "Özürlülere yönelik hizmetler devam edecek. Afyonkarahisar'da Türkiye ortalamasının üzerinde özürlü var. Belediyede özürlüler için özürlüler masası kurmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 3 aylık eğitimini tamamlayan 19 kursiyerin sertifikasını Vali Yardımcısı Ömer Adar, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Deniz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Koçak, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Kadir Hamikli ile Sağır ve Dilsizler Derneği Başkanı Yunus Bayraktar verdi.

(ATA-Y)

10.01.2008 17:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title