Haberler

Engellilerin 'Mehmetçik' Olma Heyecanı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, zihinsel ve bedensel engelliler bir günlük de olsa asker olabilme heyecanını bir gün öncesinde yaşadı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, zihinsel ve bedensel engelliler bir günlük de olsa asker olabilme heyecanını bir gün öncesinde yaşadı.

Edremit'te 19. Piyade Tugay'ında bir günlük asker olmadan önce, ilçe merkezinde konvoylarla tur atan engelliler, askerlik heyecanını Ayvalık Belediyesi'nin hazırladığı geleneksel asker eğlencesi ile zirveye taşıdı.

Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Zihinsel Engelliler Okulu'nun koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte, ilçe merkezindeki engellilerin yanı sıra kırsal mahallelerde ki engelliler de belediye tarafından gönderilen araçlarla evlerinden alınarak programa dahil edildi.

Hazırlanan program kapsamında Cumhuriyet Meydanında müzik eşliğinde eğlenen engelli asker adayları, hazırlanan araç konvoyunun yanı sıra davul zurna eşliğinde araçların klaksonları çalınarak Ayvalık Askerlik Şubesi'ne kadar gitti.

Askerlik Şubesi önünde davul zurna ile halaylar çeken engellilere Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan da eşlik etti.

Daha sonra Ayvalık Belediyesi'ne ait Sarı Zeybek Sosyal Tesislerine geçen asker adayı 25 engelli burada da davul zurna ve yayınlana müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve eşi İlçe Turizm Müdürü Yasemin Gençer'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ile Belediye Meclis Üyesi Dilek Saraçoğlu'nun da hazır bulunduğu asker eğlencesinde gaziler de Ayvalıklı asker adayı engellileri yalnız bırakmadı.

Edremit'te 1 günlük askerlik yapmaya hazırlanan Ayvalıklı zihinsel ve bedensel engelliler geleneksel asker kınası da yakıldı.

Asker adayı engellilerin bir gün sonra şan ve şeref yüklü askeri kıyafeti giyecekleri için son derece heyecanlı oldukları dikkatlerden kaçmazken, hazırladıkları etkinlikle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, engellilerin bir günlük de olsa vatani görevini yapmak için yaşadıkları coşkulu heyecana ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Her Türk genci askere davul zurna ile uğurlanır. Bugün engellilerimizin aileleriyle birlikte bu uğurlamayı yapıyoruz. Yarın inşallah onları asker olarak göreceğiz. Tabi bizde orada olacak ve engellilerimizin bu heyecanına bir kez daha ortak olacağız. Bizim için çok güzel bir gün" diye konuştu.

Ayvalık İlçe Müftüsü Mehmet Emin Karataş'ın asker duası yaptığı etkinliğe, engellilerin annelerinin buruk sevinci ise damgasını vurdu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rahmi Gençer Balıkesir Edremit Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title