Haberler

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Osmaniye'de 29 zihinsel ve bedensel engelli, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

Osmaniye'de 29 zihinsel ve bedensel engelli, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığında temel askerlik eğitimlerini alan zihinsel ve bedensel engelliler için yemin ve terhis töreni düzenlendi.

Bir günlük eğitimin sonunda jandarma kıyafetleriyle törene katılan engelliler, Türk bayrağına el basarak yemin ederek terhis olmanın sevincini yaşadı.

Törende engelli askerler adına konuşan bedensel engelli Jandarma Er Mehmet Akif Küpeli, her Türk gencinin görevi olan askerlik görevini layıkıyla yapmayı çok istediklerini belirterek, "Biz de kanımızın son damlasına kadar bu vatana hizmet etmek isterdik ama takdiri ilahi budur ki, vücudumuzdaki engeller nedeniyle bu onurlu, şerefli görevi 1 gün gibi kısa bir sürede yapmak nasip oldu. Askerlik yapma özlemini çeken ancak durumları nedeniyle askerlik yapamayan arkadaşlarım beni onurlandırdınız ve gururlandırdınız." diye konuştu.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tamer Bilacan ise, askerlik vazifesinin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu dile getirerek, "Mehmetçikler, sizler tam bir asker oldunuz. Kısa da olsa bu kutsal görevi sizlere yaşatmaktan ve bu şanlı Türk ordusunun bir neferi olmaktan mutluluk duyuyorum. Anne ve babalar, evlatlarınızın bu kutsal görevi yerine getirmenin haklı gururunu gözlerindeki parıltıdan anlıyorsunuz. Bu evlatlar da, kendilerine bir görev düştüğünde geri kalmayarak verilecek her görevi yerine getireceğinden şüphem yoktur." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından törene katılan Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ve diğer protokol üyeleri, 1 günlük askerlik hizmetini tamamlayan engellilere askeri künyelerini taktı, terhis belgelerini verdi.

Aileler de cep telefonlarıyla anı görüntüleyerek, çocuklarının yaşadığı heyecana ortak olurken, duygulu anlar da yaşandı.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Küpeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title