Haberler

Engellilere "Tut Elimden" Projesiyle Sosyal Destek Veriliyor

Yeşilyurt Belediyesince başlatılan "Tut Elimden" projesi ile evde eğitim ihtiyacı duyan engelli bireylere sosyal ve kültürel destek veriliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilyurt Belediyesince "Sen Gelemiyorsan Biz Geliriz" sloganıyla başlatılan "Tut Elimden" projesi kapsamında evde eğitim ihtiyacı duyan engelli bireylere sosyal ve kültürel destek veriliyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sağlık problemlerinden dolayı eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayan ve evde eğitim gören bedensel engelli Hikmet ve Sevgi Çiçek kardeşleri ziyaret etti.

Çınar, ziyarette yaptığı konuşmada, evde eğitim alan iki kardeşin yüzlerinde oluşan tebessümün kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, iki kardeşin hayata bakış açılarının değişmesine, sosyal yaşama entegre olmalarına yardımcı olduklarını belirtti.

Herkesin engelli adayı olabileceği bilinciyle hayata bakması gerektiğini kaydeden Çınar, şöyle devam etti:

"Sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında devam ettiğimiz projelerimizle insanımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Tut Elimden Projemizle okul öncesi, ilköğretim ve sürekli eğitim ihtiyacı olup desteklenmeye uygun görülen ve özel eğitime ihtiyaç duyan hemşehrilerimizin eğitimlerine destek veriyoruz. Sağlık problemleri nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumdaki kardeşlerimizle ailelerine eğitim, sosyal, psikolojik destek ve motivasyon hizmeti sunuyoruz. Yeşilkonaklar ve gençlik merkezlerimizde görevli öğretmenlerimiz ev ortamında ders verilmesi uygun görülen bireyleri, haftanın 2 günü ziyaret ederek 2 saatlik ders veriyor."

Çınar, dezavantajlı bireylerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla başlattıkları proje kapsamında evde eğitim alan Hikmet ve Sevgi Çiçek'i ziyaret ettiklerini bildirdi.

Güler ve Bayram Çiçek ise 2 engelli çocuklarının projeden faydalandığını belirtti.

Baba Bayram Çiçek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Tut Elimden isimli projeyle iki çocuğumuza evde eğitim hizmetinin verilmesi bizim için çok önemli, çok faydasını görüyoruz. Yeşilyurt Belediyesine bu anlamlı ve duyarlı hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çınar, Hikmet ve Sevgi Çiçek'e hediye verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yeşilyurt Çınar Tut Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title