Haberler

Engellilerden Farkındalık Ziyareti

10-16 Mayıs arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kamu kurumlarına, engellik konusunda farkındalık oluşturulmak üzere çeşitli ziyaretler düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, Özel Güzide Bakım Merkezinde barınan engelliler ve Bakım merkezi yetkilileri engelli haftası dolayısıyla Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Erzurum İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörg, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, İl Müftü Vekili Celal Büyük ve Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan'ı ziyaret etti.

Yakutiye Kaymakamı Katırcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engellilerin özel insanlar olduğunu belirerek, engellilere pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ifade etti.

SODES Projesi kapsamında engellilere yönelik Engelsiz Yaşam Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirten Katırcı, "SODES kapsamında gerçekleştirdiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi'nin Erzurum'da ilk defa gerçekleştirilmesi nedeniyle bizim için ayrı bir önemi var. Açmış olduğumuz merkezde adı üstünde engelli evi olduğu için bir evden hiç bir farkı yok" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ise Kaymakam Katırcı'nın engellilere yönelik çalışmalarının örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, Erzurum'da engelli profili ile ilgili bilgi verdi.

Erzurum'da 7 bin 560 evde bakım hizmetlerinden yararlandığını belirten Abdulhakimoğulları, Türkiye nüfusunun yüzde 13'nün engellilerden oluştuğunu anımsattı.

Katırcı daha sonra ziyarete gelen engellilerin sorunlarını dinleyerek, tüm engellilerin engelli, haftasını kutladı.

Erzurum İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu'nu ziyaret eden Abdulhakimoğulları ve beraberindekiler, engelli haftasına yönelik davetiyeyi Ağaoğlu'na taktim ettiler.

Ağaoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engellilerin sorunlarını dinledi.

Ağaoğlu, engelliler haftasını kutlayarak, herkesin engelli adayı olduğunu engellilik konusunda toplumun duyarlı olmasını istedi.

Abdulhakimoğulları ve beraberindekiler, daha sonra Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli'yi ziyaret ederek, kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çiçekli, Yakutiye ilçesindeki Dumlu Mahallesinde bulunan Açık Cezaevi Bahçesine Atlı Kafe nin engelli çocuklara hizmet verdiğini ifade etti.

Çiçekli, amaçlarının engelli çocukların tedavisine bir nebze de olsa katkıda bulunmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Engelliler için gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Engellilere hizmet vermek bizim için sosyal sorumlulukların başında geliyor. Yakutiye İlçesi Dumlu mahallesinde bulunan Atlı terapi merkezi, Bakanlığın Türkiye'deki ilk projesi. Amacımız engellilerle birlikte tüm çocukları atlarla tanıştırmak. Çocuklarla aileleri sevinç içinde görmekten biz de mutlu oluyoruz."

Çiçekli, başarılı ve önemli çalışmalara imza atan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün toplumun riskli kesimlerine yönelik hizmetler gerçekleştirdiğini belirterek, tüm engellilerin engelliler haftasını kutladı.

Abdulhakimoğulları ve beraberindekiler daha sonra Erzurum Emniyet Müdürü Karabörg'ü ziyaret ederek, Karabörg'e Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen engelli etkinliklerinin yer aldığı davetiyeyi taktim ettiler.

Karabörg, engelliliğin toplumsal bir relaite olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğunu ifade etti.

Daha sonra Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'i ziyaret eden Abdulhakimoğulları ve beraberindekiler, burada Taşkesenligil ile bir süre sohbet ettiler.

Taşkesenligil, engellilere yönelik spor alanları olduğunu belirterek, engellilere destek olmanın önemli bir toplum görevci olduğunu ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa projeler düzenlediklerini belirten Taşkesenligil, başarılı çalışmalara imza atan Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ile işbirliği içine olmanın memnun edici olduğunu söyledi.

Abdulhakimoğulları beraberindekiler daha sonra İl Müftü Vekili Celal Büyük'ü ziyaret ederek, engellilerin dini açıdan eğitimi konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Büyük, burada yaptığı konuşmada engellilik konusunun dini açıdan yeri konusuna hutbelerde yer verildiğini belirterek, engellilere dini eğitim konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Abdulhakimoğulları ve beraberindekiler son olarak, Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan'ı ziyaret etti.

Baro Başkanı Göğe Bakan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm engellilerin engelli haftasını kutladı.

Toplumun gelişmesi açısından sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü belirten Göğebakan, " Erzurum Barosu olarak, toplumun riskli kesimlerine destek vermek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Aile ve Sosyal Politikalar önemli çalışmalara imza atan bir kurum, bizlerde baro olarak hukuki konularda destek vermeye hazırız" dedi.

Abdulhakimoğulları ise Baro Başkanı Göğebakan'a kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakutiye Çiçekli Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title