Haberler

Engelliler Yürüyüş Yaptı

Aydın'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yürüyüş yapıldı.

Aydın'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yürüyüş yapıldı.

Altı Nokta Körler Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe katılan engelliler, Adnan Menderes Bulvarı'nda "Hayat bayram olsa" şarkısı eşliğinde yürüdü.

Yürüyüşte, "Engelli olmak kimsenin tercihi değil", "Tohum toprağa, engelliler topluma emanettir", "En büyük engel sevgisizliktir" sloganları atıldı.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, yaptığı açıklamada, dünyanın yüzde 10'luk nüfusunu engellilerin oluşturduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Toplamda değerlendirdiğimizde ülke nüfusunun 9 milyonuna yakınını engelliler oluşturuyor. Yani bu demektir ki engelliler istediğinde birçok şeyi değiştirebilecek güç ve kudrete sahip olduğunu gösteriyor. Ne zaman ki herkes için eşit ve erişilebilir bir hayat oluşursa o zaman inşallah 3 Aralık'ı kutlama havasında geçireceğiz."

Yürüyüşe, AK Parti Aydın milletvekilleri Metin Yavuz, Rıza Posacı, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı ve Adnan Menderes Üniversitesindeki (ADÜ) öğrenci toplulukları da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Menderes Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title