Haberler

Engelliler Umreye Gidiyor

"Engellileri umreye gönderiyoruz" kampanyası kapsamında umreye gitmeye hak kazanan isimler belli oldu.2 ay önce başlayan ve Tavşanlı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destek verdiği kampanya ile Mürsel Gürsoy ve Emine Kaptan 30 haziran ve...

"Engellileri umreye gönderiyoruz" kampanyası kapsamında umreye gitmeye hak kazanan isimler belli oldu.2 ay önce başlayan ve Tavşanlı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destek verdiği kampanya ile Mürsel Gürsoy ve Emine Kaptan 30 haziran ve 18 temmuz tarihlerinde umre ziyaretine gidecek.

Umre ziyaretine gidecek engelliler için Tavşanlı Müftülüğü'nde program düzenlendi.Kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı programda söz alan Beyazay derneği gönüllüsü Ali Rıza Soyaslan; "son zamanlarda Türkiye'ye örnek teşkil edebilecek birliktelikler yaşıyoruz.Sivil toplum kuruluşu temsilcileri,Sivil toplum kuruluşu meclisleri gibi. Öncelikle Fevziye Hanım Kız Kur'an Kursunda eğitim gören "Gönülden Gören Gözler" projesini anlatmak istiyorum.Şu anda orada eğitim gören arkadaşlar mezun olmuş konumdalar.Biz bu kampanyaları yapıyoruz; ama bu projeler Tavşanlı ile Kütahya ile Türkiye ile sınırlı kalmıyor. Gönülden Gören gözler projesini düzenlediğimizde Samsun'dan, Isparta'dan,Denizli'den ne kadar güzel kampanyalar yapıyorsunuz bize de söyleyin bizde yapalım diye çok çeşitli telefonlar aldık.Yurtdışından Almanya'dan çeşitli telefonlar aldık.Bu konuya duyarlılık gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerine çok

teşekkürler ediyorum.Umre kampanyamız 2 ay süresince devam etti. Kampanyamıza 22 engelli başvuruda bulundu. Hedefimiz 20 engelliyi umreye götürmekti fakat 2 engellimizi umreye gönderiyoruz. Umreye gidecek olan engelli kardeşlerimiz

Aliköy'den Mürsel Gürsoy ve Dutlar Köyünden Emine Kaptan.Bu kardeşlerimiz 30 Haziran'da umreye gidecek 18 temmuz'da geriye dönecekler. Geriye kalan 20 engelli kardeşlerimizin içlerinde uhde kalmaması için Müftülüğümüz ile ortak bir karar aldık ve 20 engelli kardeşimizi 17 haziran'da Çanakkale gezsine gönderiyoruz.Kampanya da emeği geçen ve kampanya ya destek veren herkese

Beyazay Derneği, Yediveren Derneği,Dost Kalpler Derneği,Tavşanlı Ticaret Odası, AK Parti Kadın Kolları,Tiyatrocular Derneği,Fevziye Hanım Kız Kur'an Kursu,Rahmet Vakfı, Tavşanlı Berberler Odası, Tavşanlı Duyarlı Gençler Topluluğu,Muhtarlar Derneğine teşekkür ediyorum"dedi.

"Güzel insanlar, güzel işler organize eder" diyen İlçe müftüsü Mecit Amil ise; "Görme engelli kardeşlerimizi Kur'an ile nasıl buluşturabiliriz projemiz oldu. Biz şunu biliyoruz ben engel kabul etmiyorum. Bugün engelsiz olan 1 saat sonra engelli olabilir. Onun için kimsenin kimseye ben engelliyim sen engelsizsin denme hakkına sahip değil.Bir saniye sonra bir dakika sonra ne olacağını bilemiyoruz.Rabbim bir plan uygulamış biz o plan da hareket ediyoruz. Bir Kur'an Kursu açalım dedik. Fevziye Kur'an Kursumuzda açtık. 14 öğrencimizden 8 tanesini belgelerini aldı.

Şunu gördük ki; Allah insanın bir uzvunu aldığı zaman onun yapacağı görevleri başka uzuvlara veriyor. Böyle bir hizmete müftülük olarak katkıda bulunmuşsak iftihar ediyorum. Bir kişiyi Kur'an ile buluşturmak büyük bir mesele. Allah bu kardeşlerimizin parmak gözlerini açmış, parmak gözleriyle Kur'an okudular. 2 kardeşimizde umreye gidecekler. Umreye gidecek kardeşlerimize doya doya umreyi yaşamalarını Allah'tan diliyorum. Birlik ve beraberlik olduğu sürece aşılmayacak problem yoktur.

" diye konuştu.

Programın sonunda umre kampanyasına destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi.

08.06.2012 17: 51: 22

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tavşanlı Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title