Haberler

Engelliler Tüplü Dalış Öğrendi

Adana'da çeşitli spor kulüplerine üye bir grup zihinsel ve bedensel engelli, uzman dalgıçlar eşliğinde tüplü dalış yapmayı öğrendi.

Adana'da çeşitli spor kulüplerine üye bir grup zihinsel ve bedensel engelli, uzman dalgıçlar eşliğinde tüplü dalış yapmayı öğrendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen eğitim, Çukurova ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait kapalı yüzme havuzunda gerçekleştirildi. Çeşitli spor kulüplerine üye bir grup zihinsel ve bedensel engelli, uzman eğitmenler eşliğinde önce dalış malzemelerini tanıdı daha sonra havuzun derinliklerine daldı. Engellilerden Alican Dönmez (15), yüzmeyi 10 yaşında öğrendiğini belirterek, "Bu havuza normalde antrenman yapmak için geliyorduk ama bugün dalmayı öğrendik. Bir yandan spor yapıyorum, diğer yandan da eğitimimi ilerletip psikolog olmak istiyorum" dedi.

Engelli milli yüzücü Alican Dönmez (25) ise 13 yaşından beri yüzdüğünü kaydederek, "Daha önce İstanbul Boğazı'nda yüzmüştüm. Hedefim Manş Denizi'ni geçmek. Dalış sporu engelli arkadaşlarımızın suya daha kolay alışması açısından çok önemli. Engelli arkadaşlarıma mutlaka tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

147 ENGELLİ DALACAK

Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül de engelli bireylere birçok spor etkinliğinde destek verdiklerine vurgu yaparak, "Yıl içerisinde günde 6 saat boyunca yüzme antrenmanı yapan engelli sporcularımız bugün dalış sporuyla tanıştı. Toplamda 147 kardeşimize bu sporu öğreteceğiz. Yaz mevsiminde ise Mersin'in Silifke ilçesindeki özel dalış merkezinde gençlerimizi denizde daldıracağız"  ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kadir Gül'ün açıklamaları

Engelli sporcuların açıklamaları

Dalış eğitmenlerinin engellileri yüzdürmesi

Dalışlardan sualtı görüntüleri

Engelli çocukların ısınma hareketleri yapması

Genel detaylar

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title