Haberler

Engelliler Spor Şenliğinde Eğlendi

Diyarbakır'da engelliler, spor şenliğinde eğlendi.

Diyarbakır'da engelliler, spor şenliğinde eğlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle "Engelliler Haftası" dolayısıyla spor şenliği düzenlendi.

Kayapınar Şehit Polis Halit Gülser Gençlik Spor Tesislerinde düzenlenen şenlikte, engelli öğrenciler halk oyunları ile basketbol, voleybol ve floor curling oynadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Özcan Gül, yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde dezavantajlı olarak nitelendirilen gruplara yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye'de özel gereksinimli bireylerin artık spor ve sanatla buluştuğu süreçlere şahit olduklarını kaydeden Gül, "Bugün yapılan bu organizasyon Diyarbakır'ın tüm Türkiye'ye ev sahipliği yapabileceği çok daha büyük bir organizasyona inşallah öncülük edecek." dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar da engellilerin toplumsal yaşamın her alanında diğer bireylerle eşit koşullarda bağımsız bir şekilde yer almasına yönelik ciddi çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Voleybol ekibindeki engeli sporculardan Kenan Yardım ise kendileri için düzenlenen etkinliği çok sevdiğini belirterek, bu tür etkinliklerin kentte devam etmesini istedi.

Basketbol ekibindeki engeli sporculardan Doğan İlhan da etkinliğe katıldığı için çok memnun kaldığını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır basketbol voleybol Türkiye Güncel Haberler

title