Haberler

Engelliler Perişan

Güncelleme:

Engelliler İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni Protesto Etti

Empati Denizi Kültürel ve Sosyal Etkinlikler Platformu ve sivil toplum kuruluşu üyesi engelli vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti.

Platform yetkililerinden Murat Pekdilber, belediyenin engellilere duyarsızlığını, kentkartlarda kontör sınırlandırmasını, park yeri ücretlendirmesi gibi verilen hakları geri almasını, ilan ettiği Engelliler Yılı'na yakışmayan engelli karşıtı tavırlarını protesto ettiklerini söyledi. Pekdilber, İnciraltı Engelliler Merkezi'nde yaptıkları eylemle ilgili olarak, "Hiçbir medeni ülkede gündemin kenarından dahi geçmeyecek bir insan hakları ihlâliyle karşı karşıyayız. Seyahat haklarımızı zorlaştırarak onurumuzu yerlere serdiler." dedi.

Murat Pekdilber, Büyükşehir Belediyesi'nin, Engelliler Yılı ilan edilen 2010′da yaşam şartlarını daha da zorlaştırarak hayatla bağlarını kopardığını ifade ederek, "Gücünü sivil hukuktan alan devletimizin engelliler için koyduğu koruyucu uygulamalar her geçen gün pozitif olarak artmaktayken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu tavrı yüreklerimizi burkuyor.

Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu'nun engellilik konusunda donanımlı kişiler tarafından bilgilendirilmesini, toplumsal fayda sağlayan projeler üretilmesini ve alınan haklarımızın tamamının iadesi için gereğinin yapılmasını arz ediyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir ve inanıyoruz ki faşist uygulamalara hiçbir zaman prim tanımayacaktır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title