Haberler

Engelliler Nemrut Dağı'nda Barış Diledi

Dünyanın 8. harikası olan Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkan engelliler, terörü kınayarak barış dilekleri eşliğinde güvercinler uçurdu.

Adıyaman'da Nemrut Rotary Kulübü'nün 16'ncısını gerçekleştirdiği "Engeliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz" projesi kapsamında Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkan engelliler, dünyadaki tüm terör olaylarını kınayarak barış dilekleri eşliğinde güvercinler uçurdu. Proje kapsamında, UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer alan Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkan engelliler türküler söyledi. Farklı din ve mezhebe mensup din adamlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş, Nemrut Dağı zirvesinde 'Barış İçin Engel Yok' pankartları ile terör olaylarını kınadı.

TÜRKİYE BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM DÜNYADAKİ İNSANLAR İÇİN BARIŞ DİLEDİ

Düzenlenen programda konuşan Adıyaman İl Müftülüğü Personel Şube Müdürü İsmail Karaman, ülkede yaşanan terör olaylarının kimseye bir getirisi olmadığını, toplumun terörden büyük zararlar gördüğünü ifade etti.

İncil'de tüm insanların ortak noktasının sevgi olduğunu belirten Adıyaman Süryani Kadim Mor Petrus, Mor Paulus Kilisesi Dernek Başkanı Emin Bayyiğit, kutsal kitap İncil'in sürekli barışı tavsiye ettiğini söyledi.

Ülkede yaşanan terör olaylarından büyük üzüntü duyduklarını belirten Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Abuzer Tanrıverdi, "Adıyaman bir huzur kentidir. Bugüne kadar terör olayları yaşanmadı ve asla yaşanmayacak. Buradan yerli ve yabancı herkesi dünyanın sekizinci harikası olan Nemrut Dağına davet ediyorum" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nemrut Dağı Adıyaman İncil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title