Haberler

Engelliler Maçında Sakatlanan Futbolcunun Yardımına Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Koştu

BAŞBAKAN Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Bursagücü Ampute Takımı ile Samsun Bedensel Engelliler Futbol Takımı arasındaki maçı izledi. Maç sırasında sakatlanan Afrikalı engelli futbolcunun yardımına da Çavuşoğlu koştu.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Bursa'da düzenlenen Bursagücü Ampute Takımı- Samsun Bedensel Engelliler Futbol Takımı maçını izlemek için merkez Osmangazi ilçesi Mihraplı Park'taki spor tesislerine geldi. Maç sırasında sakatlanan Afrikalı Şerafettin Oralenka acılar için kıvranınca maçı izleyen Hakan Çavuşoğlu, sakatlanan futbolcunun yardımına koştu. Ayağı döndüğü belirlenen futbolcu ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Maç sonunda futbolcuları tebrik edip onlara hediyeler veren Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bu münasebetle bütün engelli kardeşlerimize engelsiz bir yaşam temennisinde bulunmak istiyorum. Bugün vesilesiyle gerçekleştirilen ampute takımı maçlarına ben de iştirak ettim. Burada kıran kırana bir mücadeleye şahitlik ettik. Saha içinde hiçbir engel tanımaksızın istediklerini yapılabilen, bunun heyecanını seyirciye kadar yansıtan bir mücadele gördük ve çok mutlu olduk. Engellilerle ilgili olarak iktidarlarımız döneminde çok fazla gelişim, dönüşüm ve yatırım gerçekleştirmiş olduk. Bizim engellilere bakış açımız, onların kapalı odalarda kapıların ardında asosyal bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri değil, sosyal hayatın içine katılmalarını temin etmektir. İktidarlarımız döneminde bir engelliler yasası çıkartılmış, onların yaşamlarını devam ettirmesini en mutlu oldukları yerin ailelerinin yanı olduğu bilinciyle evde bakım ücreti adı altında bir uygulamaya başladık. Bu kapsamda 500 bin engelli yakınına engelli bakım ücreti adı altında ücret ödemeye devam ediyoruz. Biz geldiğimizde kamuda 5 bin 770 civarında engelli memur istihdam ediliyordu. Şu anda bu sayı 50 bin oldu. Başbakanımızın açıkladığı üzere 2018 yılında da 5 bin engellimizi daha memur olarak atayacağız. Özel sektörde de işçi vasfında çalışan engelli sayısına baktığımızda şu anda 90 bin civarında engelli işçimiz kontenjandan yararlanmak suretiyle özel sektörde istihdam ediliyor." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Hakan Çavuşoğlu Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title