Haberler

Engelliler Kaldırımların Yüksekliğinden Şikayetçi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen törenlerin ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Suat Yaşa, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur Çorlu Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Bilgin Can Çorlu Belediye...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen törenlerin ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Suat Yaşa, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur Çorlu Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Bilgin Can Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı makamında ziyaret ederek engellilerin sorunlarını aktardılar.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Suat Yaşa, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur Çorlu Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Bilgin Can beraberinde dernek yöneticileri ve üyeleri ile birlikte Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Baysan'a engellilerin gündelik hayatta yaşadıkları sorunları aktaran Sakatlar Derneği Başkanı Suat Yaşa: "Belediye yetkililerinin bir günlerinin tamamını engelli birisi ile geçirmesini istiyoruz. Engellilerin kaza risklerini, atlattıkları tehlikeleri bire bir tanık olduğunuzda daha iyi anlayacağınızı umuyoruz. Bu sorunların çözümü o zaman daha kolay olacaktır düşüncesindeyiz" dedi.

Çorlu Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Bilgin Can da kaldırımlar konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek: "Kaldırımlar çok yüksek yapılıyor. Çoğu kaldırımda engelliler için rampa yok. Akülü tekerlekli sandalyem olmasına rağmen kaldırımlara inip çıkmakta çoğu kez sıkıntı yaşıyorum. Engelliler kaldırımlara pek çok yerde tek başlarına çıkamıyor. Rampa olan kaldırımlarda ise rampalar bir kaldırımın başında bir de sonunda bulunuyor. Karşıya geçmek isteyen bir engelli kaldırımın bir diğer ucuna kadar gitmek zorunda kalıyor. Otobüs durakları ve yaya geçitlerinin bulunduğu yerlere de rampalar yapılması gerekiyor" diye konuştu.

(SŞ )

03.12.2012 22: 34: 08

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title