Haberler

Engelliler İçin Engelsiz Yaşam Merkezi

Engelliler için Engelsiz yaşam merkezi Bakan Tüfenkci'nin katılımı ile temel atıldıMALATYA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, temeli atılan 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin inşaat çalışmaları için düzenlenen törene katıldı.

Engelliler için Engelsiz yaşam merkezi

Bakan Tüfenkci'nin katılımı ile temel atıldı

MALATYA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, temeli atılan 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin inşaat çalışmaları için düzenlenen törene katıldı.

Yeşiltepe bölgesi Hoca Ahmet Yesevi mahallesinde 1. etabının yapımına başlanan 'Engelli Yaşam Merkezi' inşaatı için tören düzenlendi. Saygı durusu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan temel atma töreninde ilk olarak engelliler adına Aylin Aslanhan bir konuşma yaptı. Yıllar önce bütün engellilerin hayali olan 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin şimdi gerçeğe dönüştüğünü belirten Aslanhan, Malatya'ya bu tarz bir hizmetin kazandırılmasının kendisini ve tüm engellileri onurlandığını ve gelecek adına umutlandırdığını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak 2080 engelliye aktif hizmet verdiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, hayırlı bir işin temelini attıklarını söyledi. Nüfusun yüzde 10'unu engellilerin oluşturduğunu kaydeden Başkan Çakır, engellilere yönelik yaptıkları hizmetleri kısaca anlatarak, şunları söyledi: "Toplumun anlayışının değişmesi, yapılan hizmetlerden daha önemli. Bu güzel mekan çok önemli bir yatırım. İlk etap da 4 milyon 100 bin liralık bir yatırım. 2 etabın da ihalesi yapılacak. Toplam da 13 milyon 700 bin liralık bir yatırım. Engellilerimizin bütün ihtiyaçlarını gözeterek burası planlandı. Fitnes salonu, yüzme havuzu, konferans salonu, spor merkezi, eğitim salonları, idari binaları, çevresi ve parkıyla 'Engelsiz Yaşam Merkezi'mizin başta engelli kardeşlerim olmak üzere Malatyamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de yaptığı konuşmada engelliler için düşünülen 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin mutluluk verici bir proje olduğunu belirterek, "A'dan Z'ye bir kompleks olduğunu fark ettik. Hem engelli kardeşlerimize hem de toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Engellilerin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten milletvekili Şahin, AK Parti hükümeti döneminde engellilere yönelik yapılan yatırımlara da değindi.

Engelliliğin çok güç bir süreç olduğunu belirten Malatya Valisi Ali Kaban ise yaptığı konuşmada, "Engelliler ile ilgili çalışmaların başlaması özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 1994 - 1995 yıllarında başlamıştı. Onu da ilçe belediyeleri takip ediyordu. O dönem böylesi bir çalışmaya denk gelmiştim. O zamandan bu zamana kadar geçen süreçte sosyal devlet olmak itibariyle oluşmuş olan şu birikim büyük bir mesafenin alınmış olduğunu gösteriyor. Özellikle de engelsiz yaşam kavramının oluşturulması noktasında gerek merkezi hükümet, gerekse yerel yönetim çok büyük bir gayret ve emek sarf ediyor. Burada yapılan çalışmayı kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'da 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin yapılmasından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere tüm emeği geçenleri kutladı. Çalık yaptığı konuşmada; 'Kent Konseyinde engelli kardeşlerimizle bir araya geldiğimizde Malatya'ya engelsiz bir saray istiyoruz dediler. İçinde her şey olsun. Spor olsun, rehabilitasyon merkezi olsun dediler. O gün Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ı aradığımızda 'benim engelli kardeşlerime sözüm olsun, engelsiz sarayı memnuniyetle başla göz üstüne, inşa edeceğiz' dedi. Bugün sözünde durduğu ve Malatya'nın önemli bir ihtiyacını karşıladığı için hasetsen Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Temel atma töreninde son olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu merkez sayesinde Malatya'daki engelli kardeşlerimiz için çok daha geniş imkanlar sunulmuş olacak. Türkiye geneline baktığımız zaman, Malatya bu anlamıyla şampiyon illerimizden birisi. Hem Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız hem Battalgazi ve hem de Yeşilyurt Belediye Başkanlarımız bu konulara çok duyarlılar. Gerek yapmış oldukları binalarda gerek ulaşım araçlarında bu noktalara çok titiz bir şekilde kafa yoruyorlar. Engelsiz Yaşam Merkezimizin yapılmasına emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Özellikle insana, insani gelişmişliğe ve değerlere verilen önem toplumların gelişmişliğini gösteren en önemli göstergelerden birisidir. Bunun için farklı alanlardaki politikaların, üretilen hizmetlerin insan odaklı olması bizleri memnun etmektedir." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci konuşmasında ayrıca hükümet tarafından yapılan çalışmalara da değindi.

Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Ümit Çimen'in yaptığı duadan sonra 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli büyük bir coşkuyla atıldı.

Düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bülent Tüfenkci Ahmet Çakır Öznur Çalık Ak Parti Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title