Haberler

Engelliler İçin Camilere Asansör

Balıkesir'in Edremit ilçesinde hayırseverlerin destekleriyle, engelli cemaatin faydalanması amacıyla 2 camiye modern asansör sistemi kuruldu.

İlçe merkezinde yeterli cami sayısına ulaşan Edremit Müftülüğü, camilerin sıkıntılarının kolayca aşabilmeleri amacıyla kurulan derneklerin katkılarıyla ve hayırseverlerin maddi destekleriyle camileri daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyor. İlçenin Gazicelal Mahallesi'ndeki Alsancak Cami'nde ihtiyaç duyulan engelli asansörü, Müftü Sait Emin Arvas'ın da katılımıyla hizmete açıldı. Girişi merdivenli olan tüm camilerde engelli asansörlerine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Müftü Arvas, camide incelemelerde bulundu. 40 bin liraya mal olan, görme engelli cemaat için de sesli ikaz sistemine sahip olan modern asansöre binen Müftü Emin Arvas, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Arvas, hayırsever vatandaşlardan diğer camiler için de destek beklediklerini vurgulayarak, "Camilerimize sahip çıkmak, bu kutsal mekanlarımızı daha kullanışlı hale getirmek hepimizin görevidir. Bu bakımdan, camilerimizin engelli cemaatin faydalanması için ihtiyaç duyduğu engelli asansörleri artık önemsenmeye başlandı. Bu sevindirici bir hadisedir. Özellikle yeni yapılan camilerde sunulan asansör hizmeti, Alsancak Camimizde, derneğimizin önemli katkıları ve hayırseverlerin destekleriyle sağlandı. İlçemizde yeni yapılan bir camimizde asansör bulunuyordu ama bu camimize sonradan proje hazırlanarak monte edildi. Demek ki, istenildiği zaman ve desteklendiği zaman olabiliyormuş. Bu camimizde ve ilçemizin her köşesindeki camilerimizde okul öncesi eğitimlere başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı üzere, artık camilerimizde uygun şartlan sağlandığında yasal olarak okul öncesi eğitim hizmetlerine bu yıl başlandı. Biz de camilerimizdeki alanları modernize ederek, bu hizmeti sağlıyoruz. Bu camimize modern engelli asansörü kazandıran hayırseverlerimize ve dernek yönetimine cemaat adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlçemizdeki bir çok camimizde engelli asansörü ihtiyacı var ve hayırseverlerimizden bu konuda destek bekliyor, şimdiden teşekkür ediyoruz" dedi.

(Müjgan Özbek / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title