Haberler

Engelliler Haftası

Bartın Valisi Çınar, AK Parti Bartın Milletvekili Tunç, CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya ve Bartın Belediye Başkanı Akın mesaj yayımladı.

Bartın Valisi Ali Çınar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çınar, mesajında, ülkelerin sağlık, eğitim ve ekonomik göstergelerinde engelli nüfusun yaşam düzeyi ile engelli nüfusa sunulan hizmetlerin kalitesinin önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Devletin son yıllarda kanun ve yönetmeliklerle engellilerin bakımı, sağlığı, eğitimi, istihdamı ve toplumsal hayata katılımını kolaylaştıracak önemli düzenlemeler yaptığını ifade eden Çınar, şunları kaydetti:

"Engellilerin yaşadığı problemler bireysel bir sorun olmayıp sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasıyla çözülebilecek bir sorundur. Engelli vatandaşlarımıza onlar için normal hayat standardını temin etmek, toplumsal duyarlılıkla mümkündür."

Milletvekili Tunç, engellilerle ilgili son 12 yıl içerisinde önemli adımlar atıldığını, engellilere yeni haklar tanındığını, özel eğitim ve destek eğitimi verilmeye başlandığını anlatarak hükümet olarak engelleri ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yalçınkaya,  nüfusun büyük bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşların eğitim, istihdam ve bakım gibi önemli ihtiyaçlarının sağlaması, onların her zaman desteklenmesi ve unutulmamaları gerektiğini bildirdi.

Akın ise engellilerin toplumsal yaşamlarını kolaylaştıracak, umutlu olabilmelerini ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşul, ortam ve olanakların oluşturulmasının önemli olduğunu, belediye olarak bu konuda hayata geçirdikleri projelerle üzerlerine düşeni yaptıklarını aktardı. - Bartın

Kaynak: AA / Yerel

Engelliler Haftası Yılmaz Tunç Cemal Akın Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title