Haberler

Engelliler Haftası

Sivas Valisi Ali Kolat, 'Devletin Engelliye Yaklaşımı ve Sunduğu İmkanlar Kadar Toplumumuz da Üzerine Düşen Sorumlulukları Yerine Getirmelidir' Dedi

Sivas Valisi Ali Kolat, 'Devletin engelliye yaklaşımı ve sunduğu imkanlar kadar toplumumuz da üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir' dedi.

Kolat, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara çözüm bulmak, kendine yeten, sosyal hayatta ve üretimde aktif bireyler olarak hayatlarını sürdürmelerini sağlamanın devletin ve toplumun önemli bir sorumluluğu olduğunu belirtti.

İlde engelliler için yapılan çeşitli çalışmalar hakkında bilgi veren Kolat, şunları kaydetti:

'İlimizde engelli bireylerimizin yaşam koşullarının iyileştirilmesi, ihtiyaçlarının giderilmesi, kendilerini geliştirmeleri ve toplum hayatında daha fazla yer almaları için çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesinde özürlü vatandaşlarımızın toplum hayatındaki yerlerini güçlendirmek, her türlü sorunlarına çözüm üretmek amacıyla danışma hizmetleri verilmekte, İş-Kur İl Müdürlüğümüz aracılığıyla da meslek edindirme kursları düzenlenmektedir. Yine Valiliğimizce engelli spor kulüplerimiz desteklenmekte ve Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa oluşturulan Özürlüler Sitesi'ndeki faaliyetlerle de onların sosyal yaşamlarının daha aktif bir hale getirilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bunların yanı sıra engelli bireylerimizin ekonomik özgürlüklerini sağlayabilmeleri için istihdamları konusuna da titizlikle yaklaşmaktayız. İl İstihdam Kurulu'nun son toplantısında konu yeniden gündeme getirilmiş olup, kamu kurumları ile özel işletmelerden gereken hassasiyeti göstermeleri istenmiştir. Ancak şu bir gerçek ki, devletin engelliye yaklaşımı ve sunduğu imkanlar kadar toplumumuz da üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir. Yaşamın her anında herkesin birer özürlü olabileceği gerçeğinden yola çıkılarak, kamu kurumlarımızın, belediyelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve vatandaşlarımızın bilinçli davranması, engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik ortak hareket etmesi son derece önemlidir.'

(DOĞ-MHD) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title