Haberler

Engelliler Asker Oldu

Zonguldak'ta 20 Engelli, Bir Günlük Temsili Askerlik Hizmetlerini Yaparak Yemin Etti. Aileler İse Bu Şekilde Bir Duygunun Çok Önemli ve Gurur Verici Olduğunu Belirterek Gözyaşlarını Tutamadı.

Zonguldak'ta 20 engelli, bir günlük temsili askerlik hizmetlerini yaparak yemin etti. Aileler ise bu şekilde bir duygunun çok önemli ve gurur verici olduğunu belirterek gözyaşlarını tutamadı.

Zonguldak 3'ncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen temsili askerlik görevine 20 engelli katıldı. Bir günlük temsili askerlik hizmeti için tören düzenlendi. Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, 3.'ncü Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Erhan Güder, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Askerliğini yapmak için tören sırasına giren askerleri yetiştiren ailelere teşekkür eden Albay Hakan Temel Aksel, "Anayasamızın 72. maddesine göre vatan hizmeti her Türk'ün hakkı ve hizmetidir. Bu doğrultuda yüce milletimiz evlatlarını kutsal asker ocağına bir bayram coşkusuyla gönderir. Ordu millet kavramı dünyada tek örneği olan Türk milletinin aziz gençleri için bu kutsal görevi yapmak ömür boyu taşınan bir onur ve vesiledir. Atalarına, aziz şehit ve onurlu gazilerine yaşatır şekilde gönüllü olarak bu kutsal ocağa gelen ve yemin ederek asker olmaya hazır oldukları gözlerine heyecan ve gururdan belli olan bu gençleri yetiştiren sizlere şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Bir asker annesi, çocuğu yemin ederken, "Hiç bu kadar duygulanmamıştım, babası vefat etti. Oğlumu asker olarak görüyorum. Çok mutlu ve gururluyum" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

(SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title