Haberler

Engelli Yazar, Vali'yi Yakın Takibe Aldı

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu Yakın Takibe Alan Engelli Yazar Vahit Sonay Yazgan'ın, Kahramanı Vali Olacak Bir Roman Yazacağı Öğrenildi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu yakın takibe alan engelli yazar Vahit Sonay Yazgan'ın, kahramanı Vali olacak bir roman yazacağı öğrenildi.

"Gönlüm Balamda", "Yağı Bala Katar Gibi" ve "Bir Yüz Bin Öykü" isimli kitapların yazarı olan Vahit Sonay Yazgan, annesi Bedriye Yazgan ile birlikte Vali Güzeloğlu'nun katıldığı bütün etkinliklere katılıyor. Engelli yazar Vahit Sonay Yazgan'ın bu takibinin sebebinin yazacağı kitap olduğu öğrenildi.

Daha önce "Galatasaray ve Aşkı" ile "İçimdeki Acı" isimli kitapları yazan Vahit Sonay Yazgan'ın hazırlıklarına başladığı üçüncü kitabının kahramanının Vali Hasan Basri Güzeloğlu olduğu dile getirildi.

Anne Bedriye Yazgan, oğlunun konuşamadığını, Vali'ye olan duygularını kağıtlara yazarak kendisine aktardığını dile getirerek, "Oğlumun bana verdiği en son kağıtta; 'Anne ben yüksek makamdaki insanların yüksek duygularını Vali Bey'i tanıdıktan sonra öğrendim. Eşi Ayşe hanımla birlikte randevu alıp yanıma gelip benimle 1.5 saat sohbet etmesi, özel hayatımı paylaşması ve bu tavrı kalbimde ışık yaktı. Üçüncü romanımın kahramanı Vali Bey olacak.' cümleleri yer aldı" dedi.

Bedensel engelli olmasına rağmen yazdığı kitaplarla azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını bütün insanlara gösteren Vahit Sonay Yazgan'ın, Güzeloğlu'nu daha yakından tanıyabilmek için adeta takibe aldığı vurgulandı. En son bir etkinlikte Vali Güzeloğlu'nun "Samsun'un en yakışıklı yazarı sensin" dediği Vahit Sonay Yazgan'ın kitabında yer vereceği duyguları yan yana getirmeye başladığı belirtildi.

(AG-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title