Haberler

Engelli Vatandaşların Tatil Keyfi

Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi tarafından Balıkesir'in Avşa Adası'nda düzenlenen kampa katılan engelli vatandaşlar, gönüllerince denize girip, tatil yapmanın keyfini yaşadılar.

Bu yıl 2.'si düzenlenen Türkiye Sakatlar Derneği'nin Avşa Adası Kampı'nın birinci dönemine 60 engelli vatandaş, aileleriyle birlikte katıldı. Avşa Belediye Başkanlığı'nın tahsis ettiği kampta ağırlanan engelli vatandaşlar, gündüz denize girmenin tadını çıkardılar. Akşam saatlerinde düzenlenen eğlencede engelli sanatçı Figen Öncel'in şarkılarıyla coşan engelli vatandaşlar, bol bol oynayarak stres attılar. Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Şükrü Poyraz, 2 yıldır Avşa'da düzenledikleri kampla bir

çığır açtıklarını belirterek, engelli vatandaşların kamp sayesinde cesaretlenerek halka kucaklaştıklarını söyledi. Avşa Adası'nda engelli vatandaşların rahat bir ortamda tatil yapabildiklerine dikkat çeken Poyraz, "2 yıldır Avşa'da bir çığır açtık. Avşa'da şunu gördüm. Türkiye'de Avşa Engelliler Kampı'nı duyan yada gören ister üyemiz olsun ister olmasın engelli vatandaşlarımız Avşa'ya gelip tatil yapmak istiyor. Burada bize insanca muamele var, insanca yaklaşım var. Akşam saatlerinde insanlar

nasıl tatil beldesinde kaldıkları otellerden çıkıp şehri geziyorlarsa, Avşa'nın her yerinde Türkiye'den gelmiş, bizle ilgisi olmayan engelli vatandaşları görüyoruz. Bu bize ışık, umut veriyor. Belki daha önce evinden çıkmaya cesaret edemeyen, hayatında hiç denize girip denizden karayı seyretmeyen vatandaşlarımız, cesaretlenerek burada halka kucaklaşıyor. Sakatlığının bir eksiklik olmadığını görüyor. Biz bunu Türkiye'nin her yerinde daha da çoğaltacağız" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şube Başkanı Kemal Yüksel ise, 2 yıl önce böyle bir kamp fikriyle Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar'a geldiklerini ifade ederek, "Engelli vatandaşlarımız psikolojik sorunlardan dolayı denize giremediklerini yada denize girmek için insanların çekildiği akşam saatlerini beklemek zorunda kaldıklarını bize aktarınca kamp fikri ortaya çıktı. Başkanımız Cevdet Çağlar, bu fikri kendilerine açtığımızda hiç düşünmeden kamp yerini tahsis etti. Cevdet Bey artık bizim gönül

dostumuz oldu, kendilerine çok teşekkür ediyoru. 2 yıldır bu kampı düzenliyoruz. Kampımızın amacı, engelli vatandaşlarımız toplum için bütünleşmesini sağlamak, kendilerini daha dinç ve daha iyi hissetmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar ise, kampın adalarında gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Buradaki insalarımız engelli olabilir ama onlar bizim bir parçamız. Her an biz de onlar gibi olabiliriz. Onlara her an sahip çıkmamız, onların yanında olmamız gerekir. Onların yüzü gülüyor, biz yöneticilerinde yüzü gülüyor" ifadelerini kullandı.

Avşa Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda, 8 devre halinde devam edecek olan kampta her devrede 100 kişi olmak üzere 800 engellinin misafir edileceği belirtildi.

(ÖT-MEY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title