Haberler

Engelli Vatandaşların Askerlik Sevinci

Aydın'da 30 Engelli Vatandaş, 1 Günlüğüne Silah Altına Alınarak Asker Olmanın Heyecanını Yaşadı.

Aydın'da 30 engelli vatandaş, 1 günlüğüne silah altına alınarak asker olmanın heyecanını yaşadı.

Sabah saatlerinde Aydın Jandarma Er Eğitim Taburu'na gelen engelli askerler, 1 günlük eğitimin ardından yemin ederek terhis oldu. Aydın Jandarma Er Eğitim Taburu'nda düzenlenen yemin törenine Vali Mustafa Malay, Belediye Başkan Vekili Halis Günay, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Tire, Adnan Menderes Üniverisitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer ile engelli askerlerin yakınları katıldı.

Törende konuşan Jandarma Bölge Komutanı Canbolat, askerlik özlemi çeken ve askerlik hizmetine dahil olamayan bu insanların bu tadı tatmalarını için böyle bir organizasyonun yapıldığını söyledi. Her Türk genci gibi bu 30 engelli kişinin de temel eğitimin ardından bayrak ve silahın üzerine el basıp yemin ettiğini hatırlatan Canbolat, "Kendileri çok kısa bir süre de olsa silahlı kuvvetlerin saflarına katıldılar. Türk Ordusu, ülkemizi en bunalımlı ve zor durumlarda düşman işgalinden kurtarmıştır. Aynı

zamanda iç ve dış düşmanlara karşı koruma görevini başarıyla yerine getirmektedir. Sizler de az önce ettiğiniz yeminle bu şanlı ordunun erleri olduğunuzu ilan ettiniz. Andıza sadık kalacağınıza inanıyorum" dedi.

Sabah saatlerinde tabur girişinde törenle karşılanan engelli vatandaşlara, daha sonra erler tarafından askerlik tıraşları yapıldı, komutanlar tarafından askeri elbiseleri giydirildi. Akşama kadar askeri eğitim gören engelliler, akşam üzeri yemin ettiler. Temsili askerlik yapan engelliler, askeri kıyafetleriyle yakınları ve arkadaşları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek askerlik anılarını ölümsüzleştirdi. Yemin töreninin ardından İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Tire ve diğer protokol üyeleri

tarafından askerlere terhis belgeleri dağıtıldı.

(DAK-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title