Haberler

Engelli vatandaşlar yemekte buluştu

Güncelleme:

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde özel bakım merkezleri tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yemek programı düzenlendi.

Palandöken'de bir düğün salonunda gerçekleşen programa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) İl Müdürü Cemil İlbaş, AÇSH İl Müdür Yardımcısı Celal Bilen, Erzurum İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Özel Er Huzur Bakım Merkezi Kurucu Müdürü Emrullah Demir, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Dağ, özel bakım merkezi kurumları temsilcileri ve engelliler katıldı.

AÇSH İl Müdürü İlbaş, programda yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayarak, engelliler konusunda farkındalık oluşturmak için bu gibi etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Engellilerin özel bireyler olduğunu ifade eden İlbaş, "Engellilere yapılan hizmetleri önemsiyoruz, engellilerimizi sadece birgün değil her gün hatırlamalıyız. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri başlığı altında öncelikli hizmetimiz bakıma muhtaç engelli bireyleri, aileden bir bakıcıya engelli bakım ücreti ödenmesi yoluyla, aile ve yakın çevresi içinde bakımının sağlanmasıdır. Engellinin aile ve yakın çevresi içinde bakımının sağlanması mümkün değilse özel ve resmi bakım merkezlerimizde bakım ve koruma hizmeti sunulmaktır. Hali hazırda 3 özel bakım kuruluşlarında hizmet alan toplam 302 engelli ve yaşlıya yatılı bakım hizmeti verilmekte olup 6bin 937 engelli ise evde bakım hizmetinden yararlandırılmaktadır.2019 yılı boyunca verilen Engelli Kimlik Kartı sayısı bin 183 dür. Engelli vatandaşların topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit sağlanması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü "Uluslararası Engelliler Günü" olarak kabul edilmiştir. Bu çerçevede her yıl çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir. Tüm engellilerimizin engelliler gününü kutluyorum" dedi.

Etkinliğin sonunda ise engelli vatandaşlar müzik eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi. İlbaş engellilerle birlikte halay çekerek, onlarla yakından ilgilendi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Aralık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title