Haberler

Engelli Üniversite Öğrencisi, Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Anadolu Üniversitesinden mezun olan Özdemir: "Bu başarıyı yakalamak benim için çok önemliydi, zorlukların ardından bugün büyük mutluluk yaşıyorum"

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ndeki eğitimini başarıyla tamamlayan bedensel engelli Mustafa Özdemir (25), üniversiteden mezun olmanın sevincini yaşıyor.

Özdemir, Atatürk Stadı'nda düzenlenen mezuniyet töreninde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diploma almaya hak kazanan 5 bin 400 öğrenci arasında kendisinin de bulunduğunu, bugünlere anne ve babasının desteğiyle geldiğini söyledi.

Üniversiteden mezuniyetin kendisi için önemli olduğunu ve bunu başardığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Biz engelliler, diğer arkadaşlarımıza göre konumumuzdan dolayı zorluklar yaşadığımız için onların günlük hayatlarıyla bizlerinkisi biraz daha farklı oluyor. O yüzden bizim biraz daha gayret göstermemiz gerekiyor. Ben bu gayreti gösterdim ve şu anda annemin, babamın sayesinde buralara geldim. Onlara da çok teşekkür ederim. Onların sayesinde buradayım, bütün engelli arkadaşlarımın bu duyguyu yaşamasını isterim. Bu başarıyı yakalamak benim için çok önemliydi, zorlukların ardından bugün büyük mutluluk yaşıyorum."

Özdemir, doğuştan bedensel engelli olduğunu ancak hiçbir zaman hayata küsmediğini sözlerine ekledi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Üniversitesi Mustafa Özdemir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title