Haberler

Engelli Öğrencilerin Eğitim İsyanı

Çanakkale'deki Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Okulu'nun İnşaatının 9 Yıldır Tamamlanamaması, Engellileri İsyan Ettirdi.

Çanakkale'deki Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Okulu'nun inşaatının 9 yıldır tamamlanamaması, engellileri isyan ettirdi.

ÖĞRENCİLER İŞTE BÖYLE PROTESTO ETTİLER

Okul inşaatına yürüyüp siyah çelenk bırakan engelliler, Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Vakfı yönetimine, “Bitiremiyorsanız bırakın biz bitirelim” diye seslendi.

Arsası belediye tarafından Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Vakfı'na bağışlanan arsaya işadamı Niyazi Önen tarafından 1998 yılında okul yaptırılmaya başlandı. Ancak Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Okulu inşaatı ortaya çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle 7 yıl önce durdu. Okulu yaptıran işadamı Niyazi Önen, okulu tamamlamak için vakıftan arsayı Milli Eğitim'e devretmelerini istedi. Ancak vakıf bu isteği yerine getirmedi. Kaba inşaatı tamamlanan okul hizmete açılamadı.

Okulun açılamaması nedeniyle Çanakkaleli engelliler 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nü yine buruk kutladı. Ellerinde pankartlarla Troya Caddesi üzerindeki okul inşaatının önüne yürüyen bir grup engelli, ‘Ya bitirin, ya bitirin, ya da bırakın biz bitirelim’ sloganı attı, inşaata siyah çelenk bıraktı. Okul önünde engellileri karşılayan Çanakkale Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Vakfı Başkanı Hamdi Derya, engellilere yürüyüşlerinin amacını sordu. Grup adına konuşan Avukat Zeki Tezel, “Bu okul inşaatını dokuz yıldır bitiremediniz. Dünya Özürlüler Günü'nde burayı çürümeye terk etmenize izin vermiyoruz. Ya bitirin ya da bitirmemize müsaade edin. Biz kamuoyu önünde bitirmeyi taahhüt ediyoruz. Gerekirse Türkiye genelinde bir kampanya başlatır yine eğitime açarız. Biz bu binanın bir an önce özürlülere kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

Binayı tamamlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Vakıf Başkanı Hamdi Derya ise engellilere seslenerek, “Madem ki öyle gelin vakfı hemen size devredelim, siz yapın o zaman” yanıtı verdi. Okulun tamamlanamamasının nedenlerini de açıklayan Derya, “1996 yılında vakfı kurduk. Bu okulu yapmayı amaç edindik. Tam binayı yapmaya başlayacakken vakfın da üyesi olan işadamı Niyazi Önen'in eşi Zeliha Önen gelip bize ‘Biz Niyazi beyle görüştük. Binayı biz yapacağız. Ama bizim ismimizi vereceksiniz’ dedi. Biz de yönetim kurulu olarak toplanıp bu öneriyi kabul ettik ve buyurun yapın dedik. Okul okul 1998 yılında yapılmaya başlandı. Ancak Niyazi bey ekonomik kriz nedeniyle 2000 yılında inşaatı durdurdu. 2003 yılında kendisiyle görüştük ve okulun durumunun ne olacağını sorduk. Bize bitireceğini söyledi. Ancak bir protokol yapmamızı ve okulun arsasını Milli Eğitime devretmemizi istedi. O zaman ipler koptu. Bugünkü son durumda Niyazi bey arsanın Milli Eğitim'e devredilmedikçe binayı yapmayacağını söylüyor. Son olarak Vali Orhan Kırlı ile görüştüm. Bizden, okulu bitirdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredeceğimize dair bir yazılı taahhüt istedi. Bu taahhüdü verirsek Niyazi Önen’in binayı bitireceğini söyledi. Biz de kendisine böyle bir taahhüdü vereceğiz. Ancak Ocak ayında seçimli kongremiz var. Giderayak böyle bir karar vermeyi doğru bulmadık. Gelecek yönetimin bu taahhüdü vermesini istedik” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title