Haberler

Engelli Öğrencilere "Engel" Meclis Gündeminde

Ankara Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım hizmeti almakta olan engelli çocukların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden destek eğitimi alamamaları TBMM gündemine taşındı
CHP Yalova Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıt...

Ankara Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım hizmeti almakta olan engelli çocukların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden destek eğitimi alamamaları TBMM gündemine taşındı

CHP Yalova Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle birer soru önergesi verdi.

İnce, Bakan Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Ankara Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım hizmeti almakta olan engelli çocukların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden destek eğitimi alamadıklarının doğru olup olmadığını sordu.

İnce, Ankara Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım hizmeti almakta olan engelli çocukların destek eğitiminden mahrum bırakılmalarının hukuki dayanağı ve gerekçesinin de açıklanmasını "Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile aynı statüde bulunan SHÇEK'e bağlı Şabanözü, Ayaş Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde bakım hizmeti almakta olan çocukların Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden destek eğitimi almalarına rağmen, Saray'daki çocukların destek eğitimi alamamalarında özel bir engel mi bulunmaktadır? SHÇEK'e bağlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerin kaçında bakım hizmeti alan çocuklar aynı zamanda destek eğitimi almaktadır?" sorularını sordu.

-"BASKI MI YAPILIYOR?"-

İnce, Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bakım hizmeti almakta olan 750 engelli çocuğun, yaklaşık üçte ikisinin örgün eğitim sistemi dışında olmasına ve bu çocukların Özel Eğitim Merkezleri dışında gidebilecekleri bir eğitim kurumunun olup olmadığının da Bakan Çubukçu tarafından yanıtlanmasını istedi.

İnce, "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün konu ile ilgili 17 Eylül 2008 tarih ve 2801 sayılı yazısında, "Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde yeterli personel bulunup bulunmamasına bakılmaksızın bu kuruluşlarda kalan engelli çocukların kuruluş dışında destek eğitimi almalarında herhangi bir engel bulunmadığı ve bu çocukların destek eğitiminden yararlanıp yararlanmayacağı kararının Rehberlik ve Araştırma bünyesinde oluşturulan Özel Eğitim Değerlendirme Kurullarında olduğu' ifadeleri doğrultusunda , Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bakım hizmeti alan engelli çocukların destek hizmeti almamaları için Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu'na baskı yapıldığı yönündeki iddialar doğru mudur?" sorusunu yöneltti.

-"MEB BASKI YAPIYOR" İDDİASI-

İnce, Milli Eğitim Bakanı Çelik'e ise Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım hizmeti almakta olan engelli çocukların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden destek eğitimi almamaları için özel çaba sarf edildiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu. İnce, engellemenin yasal ve bilimsel bir gerekçesi olup olmadığının da yanıtlanmasını isterken, "Bakanlığınız Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilerinin, Saray'daki engelli çocukların destek eğitimi almamaları için Ankara İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Özel Eğitim Değerlendirme Kurullarına baskı yaptıkları "ihtiyaçları olsa dahi bu çocuklara Destek Eğitimi Raporu verilmeyecektir' şeklinde telkinde bulundukları yönündeki iddialar doğru mudur? Bu iddiaların doğru olup olmadığının araştırılması ve ilgililer hakkında soruşturma açılması için bir girişimde bulunacak mısınız?" sorusunu yöneltti. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title