Haberler

Engelli Öğrenciler "Liderlik" İçin Kastamonu'da Buluştu

Kastamonu Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Engelli Bireylere Yönelik Rotary Yarının Liderlerini Arıyor (RYLA) etkinliğiyle üniversite öğrencilerine liderlik seminerleri veriliyor.

Daday ilçesinde bir otelde başlayan ve 6'ıncısı düzenlenen etkinliğin bu yılki teması "saygı" olarak belirlendi. Etkinlik süresince farklı illerden gelen engelli üniversite öğrencileri ile diğer öğrenciler, liderlik eğitimi alacak.

Etkinlikle ilgili AA muhabirine bilgi veren Kastamonu Rotary Kulübü 2017-2018 dönem Başkanı Feza Tiryaki, engelli üniversite öğrencilerinin burada 3 gün boyunca birbirleriyle etkileşim halinde olacaklarını ve çeşitli eğitim seminerlerine katılacaklarını kaydetti.

Tiryaki, şunları söyledi:

"Buraya gelenlerle bir arada olduğumuzda engel kavramını yanlış bildiğimizi görüyoruz. Hayata bağlı, pırıl pırıl insanlar burada birbirlerini tanıyor. Biz de onları kaynaştıran bir harç pozisyonu görüyoruz. Bu yıl 24 katılımcımız var. Bunlardan 16'sı engelli, diğer 8'i ise üniversitelerde eğitim gören öğrencilerimiz. Etkinliğimiz ilk yıllarda tamamen engelli öğrencilere yönelikti. Ancak gün geçtikçe engellilerle engelsizlerin kaynaştığı bir çalışma haline geldi."

Etkinliğe katılan Gaziantep Üniversitesi öğrencisi ve Golbol milli takım oyuncusu Neşe Mercan, "Liderlik eğitimi olduğunu duydum, katılmak istedim. Buraya geldiğim için çok mutluyum." dedi.

Özgen Tombak da RYLA'ya 6 yıldır katıldığını belirtti. Eğitimlerin kendisine birçok katkı sağladığını ifade eden Tombak, "Ben kendimi ifade edemezken kendimi ifade etmeye başladım. Kendi engellerimi saklarken bunları kabul ettim. RYLA benim için bir eğitimden çok ağabey kardeş ilişkisinin olduğu bir yer. RYLA sayesinde birbirimizin her şeyini görüyoruz. Gece gündüz bir arada oluyoruz. RYLA'ya insanlar Türkiye'nin farklı illerinden geliyor. Daha önce birbirlerini hiç görmemiş birbirleriyle hiç karşılaşmamış insanlar buradan ayrılırken sanki birbirimizi 10 yıldır tanıyormuşuz gibi oluyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Daday Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title