Haberler

Engelli Çocuklar Kamptan Döndü

Güncelleme:

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Safranbolu Belediyesinin de her yıl engelli çocukları ve ailelerini gönderdiği " Florya Engelliler Yaz Kampın'dan" aileler döndü.

Engelli ve ailelerini sosyal yaşamın her alanında destekleyerek engelli ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan yaz kampı süresince engelli çocuklara tam donanımlı kamp evlerinden kafeteryasına, çocuk bahçesinden internet cafe, spor tesisleri ve yürüyüş parkuruna, boğaz turlarından açık hava sinemalarına değin tüm altyapı ve tesisleriyle tam bir tatil havası yaşatırken, aileler bu programdan çok memnun olduklarını, 13 engelli çocuğumuz ve velilerinin katıldığı kampın çocuklar açısından da olumlu geçtiğini söylediler.

Safranbolulu engelli çocukların sosyal becerilerini arttırmak ve öz yeterliliklerine destek sağlamak amacıyla Safranbolu Belediye Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'un girişimleriyle tertip edilen İSÖM Florya Özürlüler Yaz Kampı programına özürlü ailelerinden de ilgi büyüktü. Kamp programı boyunca birbirinden ilginç ve eğlenceli sosyokültürel aktivitelere katılan Safranbolulu özürlü ve aileleri, Miniatürk, Panaroma 1453 müzelerini gezme fırsatı buldu. İSÖM tarafından düzenlenen özel boğaz turlarına da katılan Safranbolulu aileler, kamp süresince Ramazan ayına özel kamp programlarına da dâhil oldular. Kamp programı içinde " Herkes İçin Sinema " açık hava sinemasında film izleme olanağına da sahip olan Safranbolulu aileler, sesli ve görsel betimlemelerin özel olarak kullanıldığı erişilebilir sinemanın da tadını çıkardılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title