Haberler

Engelli Çocuklar Hentbol Öğreniyor

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen yaz spor okullarına katılan engelli çocuklar kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Yomra ilçesinde açılan hentbol kursunu ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

Öztürk, özel çocukların bu tür etkinliklerle buluşturulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayarak, "Tabii ki buna önce aileler karar vermeli. Çocuğunu toplum içine çıkarmaktan çekinmemeli, yorulmamalı. Yomra'da buna öncü olan fedakar annelere teşekkür ediyorum." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu da çocuklara sadece sevgi göstermenin yetmeyeceğini belirterek, "Onları mümkün olduğu kadar toplumla kaynaştırmaya çalışmak, etkinliklere katılmalarını sağlamak, imkanlar ve ilgi alanları ölçüsünde spor yaptırmak gerekir. Bu anlamda engelli çocuklarını düzenli olarak spor tesislerimize taşıyan aileleri takdir ediyoruz." dedi.

Özel eğitmenleri ve anneleri ile geldikleri spor salonunda hentbol eğitimi alan çocukların her geçen gün daha çok gelişim sağladığını ifade eden antrenör Hakan Dülger ise kursa kayıt yaptıran çocukların ilk güne göre daha uyumlu olduklarını ve spor yaptıkça hırçınlıkları azalan bu çocukların sporla daha fazla buluşması gerektiğini vurguladı.

Öztürk, hentbol kursuna katılan çocuklara eşofman hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Yomra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title