Haberler

Engelli Basketbolculara Tüplü Sualtı Dalışı Eğitimi Verildi

Engelli basketbolculara tüplü sualtı dalışı eğitimi verildi Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin başlattığı 'Engel Mavide Biter' projesi ile engelli basketbolculara tüplü sualtı dalışı eğitimi verildi.

Engelli basketbolculara tüplü sualtı dalışı eğitimi verildi

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin başlattığı 'Engel Mavide Biter' projesi ile engelli basketbolculara tüplü sualtı dalışı eğitimi verildi.

MKÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve İskenderun Engelliler Spor Kulübü'nün ortaklaşa hazırladığı projeye, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi de destek verdi. MKÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden proje sorumlusu Beytullah Yücel, faaliyetlerde 4 engelli basketbolcuya havuz ortamında tüplü dalış eğitimi verildiğini belirtti. Temel eğitimlerini ve ilk dalışlarını başarıyla tamamlayan engelli sporcuların deniz dalışlarına hazır olduğunu anlatan Yücel, şöyle konuştu

Bizler, bugün burada engelli arkadaşlarımızın önündeki engelleri kaldırdığımızda, gerekli desteği verdiğimizde başarıya ulaşacaklarını gördük. Özellikle yürüme engelliler için en büyük sorun olan vücut ağırlığının, su ortamında nasıl nötürlendiğini ve yıllarca yapmak isteyip de yapılamayan onca hareketin, su ortamında nasıl kolay bir şekilde gerçekleştirilebileceğinin onlara hissettirilmesi hepimizi çok mutlu etmiştir. Engelli insanlara acımak yerine, onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup, yaşamlarını kolaylaştıracak, önlerindeki engellerin kaldırılmasına yönelik fikirler ve projeler üretilmesi için çaba harcamalıyız. Sorumluluk örneği gösteren kişiler ile bu projede faaliyet gösteren tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title