Haberler

Engelli Babasından Örnek Davranış

Kendi oğlu da engelli olan Nevşehirli gurbetçi, memleketinde 16 kişiye akülü araba hediye etti.

Kendi oğlu da engelli olan Nevşehirli gurbetçi, memleketinde 16 kişiye akülü araba hediye etti.

Uzun yıllardır Danimarka'da yaşayan ve bu ülkede emekli olan Seyfi Akdağ (70), memleketi Nevşehir'de bulunan yürüme engelliler için Umuda Bir Adım Derneği Nevşehir Şubesi aracılığı ile akülü araba yardımında bulundu. Akülü arabaların dağıtımı nedeniyle Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin beldesinde düzenlenen törene; AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan ve Murat Göktürk, Acıgöl Belediye Başkanı İsmail Çavuşoğlu, Tatlarin Belediye Başkanı Hilmi Biltekin, Umuda Bir adım Derneği Başkanı Hülya Belirir, Sakatlar Dernek Başkanı Ekrem Altıntaş ve engelli vatandaşların yakınları ve kasaba halkı katıldı.

Akülü arabalarını almak için tören alanına aileleriyle birlikte gelen yürüme engellilerin mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu.

Törende akülü araba alan 45 yaşındaki Ahmet Taşdemir, yaklaşık bir buçuk yıl önce geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı engelli kaldığını ve kendisine hediye edilen tekerlekli sandalyeden dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

Oğlu 15 yıldır yürüyemeyen Fatma Yıldız ise, "15 yıldır çocuğum bu şekilde. Böyle bir yardımdan dolayı çok mutluyuz. En azından çocuğum bu şekilde daha rahat edecek. Çocuğumu her yere daha rahat getirip götürebileceğim. Seyfi amcadan Allah razı olsun" diye konuştu.

Umuda Bir Adım Derneği Nevşehir Şube Başkanı Hülya Belirir de hayırsever gurbetçiye teşekkür ederek, "Umuda Bir Adım Derneği olarak biz sadece aracıyız. Asıl desteği veren Seyfi amcamız, Allah ondan razı olsun. Kendisi Danimarka'da yaşıyor, aslen Tatlarinli ve her yıl engellilerimizi bu şekilde mutlu ediyor. Engellilerimize bir nevi bacaklarını hediye ediyor diyebilirim. Kendisiyle gurur duyuyoruz Allah ondan bin kere razı olsun. Bütün iş adamlarımızdan da aynı duyarlılığı bekliyoruz. Dediğim gibi bizler sadece aracıyız" diye konuştu.

Hayırsever Seyfi Akdağ ise, kendisinin de 44 yaşında bir engelli çocuğu olduğunu, böyle ailelerin ne gibi sıkıntılar çektiğini çok iyi bildiğini söyledi. Akdağ, "Bu yardımı ikinci kez yapmamın sebebi devletimiz her yere ulaşamıyor, herkese ulaşamıyor. Benim de 44 yaşında mağdur bir çocuğum var. Onun ne kadar bize zor olduğunu biliyorum. Onun için bir kişiye bir ayak verebilirsem Allah inşallah öbür dünyada bana bir ayak verir, cennetine koyar. Bunun için yapıyorum. Yoksa devletimiz herkese yardımcı oluyor ama her yere de ulaşamıyor. Ben birey olarak elimden geleni yapmaya uğraşıyorum. Tek temennim Allah'ım kimseye kötü kader vermesin, kimseye mağduriyet vermesin. Allah herkesin gönlüne göre versin. Allah'ım herkese sağlık, sıhhat ve mutluluk versin. Ama ben buradaki mutluluğu görüyorum. Burada mutluluk yaşayanların gözlerinin içi parlıyor. Onun için dilerim ki devamı gelsin. Dilerim ki iş adamlarımız biraz daha duyarlı olsun"dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Nevşehir Acıgöl Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title