Haberler

Engeliler Kongresi'nde 'Türban' Engeli

Tüketiciler Birliği, Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi Üyesi Gülsim Horan'ın 'Özürlüler '07 Kongresi'ne 'Türbanlı' Olduğu Gerekçesi ile Alınmamasına Tepki Gösterdi.

Tüketiciler Birliği, Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi Üyesi Gülsim Horan'ın "Özürlüler '07 Kongresi"ne "türbanlı" olduğu gerekçesi ile alınmamasına tepki gösterdi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazım Kaya, yaptığı açıklamada, Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde devam eden kongreye katılmak üzere Askeri Müze'ye gelen Gülsim Horan'ın kapıdaki görevliler tarafından içeriye sokulmadığını belirterek, "Görevliler kongrenin adına uygun şekilde engel çıkartıyorlar" dedi.

Tüketiciler Birliği'nin her yıl düzenlenen Özürlüler Kongresi'ne katılarak, çalışmaların anlatıldığı bir stand açtığını, bu yıl da 6-9 Aralık 2007 tarihinde Harbiye-Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen kongrede bir stand açtığını hatırlatan Kaya, Gülsim Horan'ın 8 Aralık günü görevli olduğu standa varmak üzere Askeri Müze'ye geldiğini, ancak bir görevli tarafından başörtülü olduğu gerekçesiyle kapıdan girişine izin verilmediğini söyledi.

Kaya, görevlinin Horan'a başörtünün ancak çene altından bağlanması koşulu ile içeriye girişine izin verileceği söylediğini, bunun üzerine Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu üyelerinin konuya ilişkin tutanak tutturduklarını kaydetti. Horan'ın maruz kaldığı tavrı eleştiren Kaya, şunları söyledi:

"Bu yasaklama, kişi özgürlüğünü kısıtlaması yanında, engellilere yönelik bir etkinlikte, kıyafet gerekçesi ile yeni bir engel koyması bakımından da, gelinen noktayı tüm çıplaklığı ile ortaya koymaktadır. Tüketiciler Birliği olarak konu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunulacaktır. Her yönden 'engelsiz' bir yaşam için çalışmalarımıza devam edeceğiz." (ANKA)

(AD/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title