Haberler

Enflasyonla Topyekün Mücadeleye Programına Destek

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ile Osmaniye Ticaret Borsası (OTB), yönetim kurulu başkanları "Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı"na tam destek verdiklerini açıkladı.

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Aksoy, OTB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Çenet, oda ve borsa meclis başkanları, konuyla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Başkan Aksoy, Türkiye'de 2002 yılından bu yana mali ve siyasi istikrarla fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde edildiğini ve enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesinin sağlandığını söyledi.

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan hareketlenme nedeniyle enflasyonun tekrar çift haneli rakamlara çıktığını hatırlatan Aksoy, "Artan enflasyonla hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalar olumsuz etkilenmektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlanan ve Sayın Berat Albayrak liderliğinde başlatılan 'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı son derece önemli buluyor ve destekliyoruz." diye konuştu.

Türk özel sektörünün bu mücadelede taşın altına elini koyduğunu bu çerçevede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile oda ve borsaların her konuda olduğu gibi bu konuda da dayanışma içinde olduğunu belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"81 il ve 160 ilçede oda ve borsalarımız, enflasyonla mücadaleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar tüm Türkiye olarak aynı hedefe kitlenmemiz önemlidir. Hepimiz tek yürek tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz. Biz de OTSO ve OTB olarak üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyoruz ki Osmaniye olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadelede de ön cephede yer alacağız."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title