Haberler

Enez ve Lalapaşa Kaymakamlarından, Aa Bölge Müdürlüğüne Ziyaret

Enez Kaymakamı Fatih Baysal ile Lalapaşa Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, Aa Edirne Bölge Müdürü Derya Sarılarlı'yı Ziyaret Etti.

Enez Kaymakamı Fatih Baysal ile Lalapaşa Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, AA Edirne Bölge Müdürü Derya Sarılarlı'yı ziyaret etti.

Kaymakam Fatih Baysal, ziyarette, Enez'de yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Enez'de son dönemde çok önemli yatırımların bulunduğunu ifade eden Baysal, bunların makro büyüklükte yatırımlar olduğunu belirtti.

Bu yatırımların tamamlanması için bürokratların ve siyasetçilerin önemli çabalar harcadığını vurgulayan Baysal, şunları söyledi:

"Kapalı spor salonumuzu bitirmiş durumdayız. Önümüzdeki ay hizmete açma düşüncemiz var. Bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Bunun dışında Roman vatandaşlarımıza, TOKİ vasıtasıyla konut yapımına başlandı. Şu anda temelleri kazılıyor. O da bizim için olumlu bir gelişme. 120 konut yapılacak ve 2012'de teslim edilecek. TOKİ'den ayrıca normal çalışanlar için konut talebimiz var. Bunun içinde çalışmalar devam ediyor. Şu anda talepler toplanıyor. Bununla ilgili de olumlu sonuçlar bekliyoruz.

İpsala-Enez yolunda da önemli gelişmeler var. Sanırım Haziran ayının ortalarına en geç doğru açılışı yapılacak. O da bitmek üzere. Enez biliyorsunuz turizm ve kültür kenti. Haziran ayı itibarıyla kazılar başlar. Programı bilemiyorum, ama 4 noktada kazılar başlar. Bu kazılar Enez'in tarihi kent olma vasfını ortaya çıkarılması açısından önemli hem de orada Enezliler çalışıyor. Ekonomik anlamda da katkı sağlıyor."

-VALİMİZ VE VEKİLİMİZ BÜYÜK ÖNEM GÖSTERİYOR-

Kaymakam Baysal, Edirne Valisi Gökhan Sözer ile AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak'ın Enez'de sürdürülen çalışmalara çok büyük destek ve önem verdiğini bildirdi.

"Sayın Valimizin ve Sayın vekilimizin emekleri olmasa bunları kısa sürede gerçekleştiremeyiz. Onu da açıkça söylemek istiyorum. Enez'in nüfusu şu anda 10 bin 350. Yazın ise 60 bin oluyor. Nüfus 6 kat artıyor. O nedenle Enez turizme hazırlanıyor. Altyapı sorunlarımız var. Bunlar yerel bazda desteklenip çözülmesi gerekiyor. Önümüzdeki, süreçte de otel yapımları hızlanarak Enez turizm pastasından payını alacaktır."

-LALAPAŞA'DA YATIRIMLAR SÜRÜYOR-

Lalapaşa Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın da Lalapaşa ilçesinde yatırımların sürdürüldüğünü kaydetti.

Taşkın, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için devlet imkanlarının başarı ile kullanıldığını bu faaliyetlerde, Edirne Valisi Gökhan Sözer ile diğer yetkililerden destek gördüklerini ifade etti.

AA Edirne Bölge Müdürü Derya Sarılarlı da yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Enez, özellikle yaz aylarında 60 bine ulaşan nüfusu ile ilimizin en önemli turizm merkezlerinden birisi. Enez'e yaptığımız ziyaretler ve haber çalışmalarında Enez Kaymakamı Baysal'ın yaptığı başarılı hizmetleri ve verdiği uğraşa tanık olduk. Kendisini Enez'e yaptığı katkılardan dolayı kutluyorum" dedi.

Sarılarlı, Lalapaşa Kaymakamı Taşkın'ı da kısa bir süre önce ziyaret ederek, ilçe ile ilgili bilgiler aldıklarını ifade ederek, "Kendisinin güler yüzü ve sıcak kanlılığı insanları olumlu etkiliyor. Lalapaşa'nın değerlerini öne çıkarıp, ilçenin tanıtımını yapmak için verdiği uğraşı biliyorum. Kendisinin Lalapaşa için bir şans olduğunu ve çok daha güzel işler yapacağına inancım tamdır" diye konuştu.

Derya Sarılarlı, ayrıca AA Edirne Bölge Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi vererek, Baysal ve Taşkın'a basına verdikleri değer ve katkıdan dolayı teşekkür etti.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title