Haberler

Enerjide Yerli Kaynağa Dönüş Hızlanıyor

Enerjide Yerli Kaynağa Dönüş Hızlanıyor. Bu Doğrultuda Yerli Enerji Kaynakları Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Konusundaki Çalışmalara Ağırlık Verilecek.

Enerjide yerli kaynağa dönüş hızlanıyor. Bu doğrultuda yerli enerji kaynakları potansiyelinin harekete geçirilmesi konusundaki çalışmalara ağırlık verilecek.

Edinilen bilgiye göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının talimatı doğrultusunda, Türkiye'nin yer altı enerji potansiyelinin harekete geçirilmesi konusunda çalışmalarını sürdüren MTA, TKİ, Maden İşleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, enerji üretimine katkı sağlayan kuruluşların yürüttüğü ortak çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanması programlandı.

Maden, jeotermal ve su kaynakları başta olmak üzere, yer altı enerji kaynaklarının Türkiye genelinde bir envanteri çıkarılacak.

TKİ Genel Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülen yer altı maden kaynaklarının enerjiye dönüştürülmesi konusunda öncelikli olarak linyit kömürüne dayalı yeni santrallar önümüzdeki 5 yıllık bir dönem içine kurularak enerji üretimine katkı sağlayacak.

Bu amaçla TKİ'nin özel sektöre açtığı 8 bölgedeki kömür sahalarının işletilmesi ve enerji üretimi amacı ile kurulacak santrallara ilişkin açılan ihaleler kısa sürede sonuçlandırılacak.

Yine ortak kömür arama projeleri çerçevesinde MTA Genel Müdürlüğü de Türkiye'yi karış karış arayarak kömür ve jeotermal enerji kaynaklarına yönelik yatırım bölgelerini tamamlayacak. Bu amaçla bir süre önce 22 ayrı bölgede özel sektöre açılan jeotermal saha ve kuyularla ilgili anlaşmaların da önümüzdeki günlerde üstlenici şirketlerle yapılması bekleniyor.

MTA Genel Müdürlüğü ayrıca, bu yıl içinde 100 milyon metre karelik bir alanda kömür sondaj çalışmalarını gerçekleştirerek, orta ve kısa vadede yeni rezervler bularak bunların envanterlerini çıkaracak.

MTA'nın bu yapacağı çalışmaların ardından, üretime yönelik çalışmalar TKİ tarafından yürütülecek.

Türkiye'nin doğal gazdan sonra enerji üretiminde önemli bir paya sahip bulunan hidro elektrik santralleri (HES) yatırımlarına da bu yıl içinde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından hız verilecek.

2007 yılı programına alınan baraj ve HES projeleri tamamlanarak enerji üretimine yönelik yatırımlar sağlanacak ödeneklerle hızlandırılacak.

Türkiye'nin enerji seferberliği kapsamında yer alan Maden İşleri Genel Müdürlüğünün de önümüzdeki dönemlerde yeni alanlar için yapılan ruhsat başvurularını değerlendirerek, bu konuda özel sektörün daha aktif bir görev alması sağlanacak.

Yeni maden kanunun ardından bir günde ruhsat verme işlemi sürecini başlatan Maden İşleri Genel Müdürlüğünün her gün onlarca başvuruyu ruhsata bağladığı bildirilirken, bu yıl içinde de yaklaşık 20 bin adet ruhsat başvurusunun belirli bir program çerçevesinde değerlendirileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title