Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Bayburt'ta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bizim amacımız annelerin, babaların gözyaşlarının dinmesi ve yüreğimizin derinlerinde hissettiğimiz bu acıların bundan sonra yaşanmamasıdır" dedi.

Bakan Yıldız, Bayburt Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler için bir düğün salonunda organize edilen iftar yemeğine katıldı.

Şehit yakınları ve gazilerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Yıldız, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz. Bu emaneti en iyi şekilde korumak, kollamak durumundayız. Şu ana kadar ülkenin yaşadığı acıları, ızdırapları, sıkıntıların her birisini öncelikle sizler göğüslediniz. Bizler tabi ki buna kayıtsız kalamayız" diye konuştu.

Yıldız, ramazanın Türkiye'ye huzur getirmesini dileyerek, şöyle devam etti:

"Ramazanın daima istikrarı koruyan, istikrarı sürdürebilir bir yapı oluşturmasını niyaz ediyoruz. Bizler son düzenlemeyle terör mağduru vatandaşlarımıza da maaş ve istihdam hakkı getirdik. Son düzenlemeyle faizsiz konut kredisinden yararlanamayan şehit yakını ve gazilerimizi bu kapsamın içine aldık. Vazife mamullerine derece ve kademe ilerleme imkanı getirerek, aylıklarının artmasını sağladık. Vazife mamullüğü kapsamında ek ödemeyle eğitim öğretim yardımı alamayanların artık bu haktan yararlanmasını da sağlamış oluyoruz. Ücretsiz seyehat, su ve elektrik indirimi kapsamını genişlettik. Vazife ve harp mamulluğü kapsamında su ve elektrik ücretlerindeki indirim imkanından yararlanamayanların tamamını, bu haktan istifade edebilecek hale getirdik."

Gazilerin ücretsiz seyehat hakkı bulunmayan 25 yaşından küçük çocuklarına, ailelerine, anne ve babalarına da aynı şekilde ücretsiz seyehat hakkı getirildiğini anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"2012 yılında şehitlerimizin anne ve babalarına tanınan mamüllük ve muhtaçlık şartı kaldırıldı, ödenen maaşa da asgari bir sınır getirilerek maaşların böylece artması sağlanmış oldu. En son yaptığımız düzenlemeyle bu hakkın kapsamını da genişlettik. Aynı zamanda Afyonkarahisar'da meydana gelen elim patlamadan sonra da oradaki şehitlerimizin yakınlarını da kapsam içine alacak bazı düzenlemeleri Meclisimizden geçirdik. Bizim amacımız annelerin, babaların gözyaşlarının dinmesi ve yüreğimizin derinlerinde hissettiğimiz bu acıların bundan sonra yaşanmamasıdır. Kırıp dökmekle biz ülkemizin geleceğine bir şey bırakmış olmayız, tam tersi bir şeyler eksiltmiş oluruz. Bizim istikrarımızı, bölgemizin istikrarını bozmak isteyenler vardır. Bizler daima güçlü olacağız, daima bu konuda tavrımızı net olarak ortaya koyacağız."

Bakan Yıldız, yarın idrak edilecek Kadir Gecesi'ni ve gelecek Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Yıldız, Bayburt Valisi Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın da katıldığı yemeğin ardından esnaf ziyaretlerinde bulundu. - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title