Haberler

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler Orhaneli'de... - Güler, ''15. Karagöz Kültür Şenlikleri''ne Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bu yıl 15'incisi düzenlenen ''Karagöz Kültür Şenlikleri'ne katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bu yıl 15'incisi düzenlenen ''Karagöz Kültür Şenlikleri'ne katıldı.

Güler, burada yaptığı konuşmada, sürekli olarak şenlik ve festivallere katıldıklarını, ancak bu kadar canlı ve güzeline daha önce rastlamadığını söyledi.

Şenlikteki bu güzelliğin, Yörük kültürünün zenginliğinden kaynaklandığını ifade eden Bakan Güler, şöyle konuştu:

''Bu güzel şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu görüntüler, gönüllerinizin sıcaklığından geliyor. Şenliğin, bu yıl 15'incisi yapılıyor. İnşallah 150'ncisini de yaparız. Bu, bizim milli kültürümüzün, zenginliğimizin ve gücümüzün bir yansıması olur. Bizler, bu renkliliği, çeşitliliği bir zenginlik olarak görüyoruz. İlçemizin ileriye dönük gücü, kuvveti, Yörük kültürümüzün de zenginliği olarak görüyoruz.''

Güler, Osmanlı'nın bu bölgeyi boş yere seçmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Atalarımız, bu güzellikleri, bu dağların ululuğunu, buranın sisini, yağmurunu boşuna seçmemişler. Bizim bundan dolayı çok güçlü bir kökümüz var. Bu köktür ki bizi güçlü kılmıştır. İçteki ve dıştaki bütün tehlikelere karşı bizi sağlam tutmuştur. Burada, bayrağımızın rengi olan kırmızıyı da çok daha hakim bir renk olarak görüyorum. Bunda da herhalde bir anlam var. İlelebet bu bayrağımız dalgalanacak ve inşallah dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Biz bu gücü, enerjiyi sizlerden alıyoruz.''

Bakan Güler, yağmur ve dolu yağışına rağmen, geleneksel olarak şenlik alanına at üzerinde getirilen gelinin attan inmesine de yardımcı oldu.

Şenliğe, ayrıca Bursa Valisi Nihat Canpolat, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title