Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Açıklaması

Kocaeli'de konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Doğal afetle, depremle karşılaştığımız zaman binalarımızın insanlarımızın sağlığını tehdit eder olduğu noktadan uzaklaştırmamız lazım" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bir dizi ziyarette bulunmak için geldiği Kocaeli'de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından D100 Karayolu Kartepe geçişinde inşa edilen ve yaklaşık 68 milyon TL'ye mal olan Köseköy Köprülü Kavşağı'nın tanıtım programına katıldı. Ankara- İstanbul arasında ulaşımın sağlanmasında büyük bir öneme sahip olan D100 Karayolu'nun Kocaeli geçişindeki battı-çıktı şeklindeki kavşağın tanıtım programına Bakan Dönmez'in yanı sıra, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, Karatepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"Her yıl en az bu şekilde 2-3 kavşak yaptık"

Gerçekleşen törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, önemli bir çalışmaya imza attıklarını kaydederek, "Bu Köseköy kavşağı tehlikeli ve riskli kavşaklardan bir tanesiydi. Karayollarımız bütün kavşakların yapımı için yeterli olmuyor. Vatandaşlar bizi tanıyor. 'Biz sizi seçtik, Karayolları tanımayız' diyorlar. Bizler de risk aldık. Karayollarımızla görüştük. Bazı kavşakların yapımını onlar, bazılarının yapımını da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak biz üstlendik. Her yıl en az bu şekilde 2-3 kavşak yaptık. Bu kavşak sayesinde Körfez ilçesine 10 dakikada rahatça ulaşabiliyorsunuz. Bunlar milletimizin hak ettiği çalışmalardır. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Bu milletin önüne geçti, rehberliğini ve önderliğini yaptı. Okulsuz, yolsuz, üniversitesiz, hastanesiz hiçbir şehir yok" dedi.

"Bu çalışmayla ışıksız seyahat etme imkanına kavuştuk"

Daha sonra konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Kocaeli, önemli bir yol ağında olmasına rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, buradaki sorunu görmüş ve buna çözüm üretmek adına bu çalışmayı ortaya koymuştur. Burası şehir içi değil, ulusal ve uluslararası ol niteliği taşıyor. D100 olarak adlandırdığımız bu yolda uluslararası yol olması nedeni ile trafikte önemli aksamalara yol açmaktaydı. Bu çalışmayla ışıksız seyahat etme imkanına kavuştuk" diye konuştu.

"İstanbul bugün suyu da yolu da havası da temiz bir şehir konumuna ulaştı"

Gerçekleşen programda son olarak konuşan Bakan Dönmez, "Aslında ben yerel yönetimler, belediyecilik kökenli birisiyim. 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde ben de o kadrolarda yönetici olarak görev aldım. Belediyeciliğin ne kadar zor olduğunu, bir o kadar da vatandaşı memnun etmenin bir yolu olduğunu yakınen görmüş birisiyim. O dönemlerde 1994 yıllarında İstanbul, çöp, çamur, susuzluk, yolsuzluk ve hava kirliliğinden geçilmiyordu. Ama hamd olsun bugün suyu da yolu da havası da temiz bir şehir konumuna ulaştı. Benzer şartlar Kocaeli için de geçerli. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Binalarımızın insanlarımızın sağlığını tehdit eder olduğu noktadan uzaklaştırmamız lazım"

Gelişen Kocaeli ve deprem tehlikesi taşıyan bütün illerde kent yapılanmasının insan sağlığını tehdit eder düzeyden uzaklaştırılması gerektiğini kaydeden Dönmez, "Kocaeli artık bir sanayi kenti, ülkemizin en gelişmiş 3-5 kenti arasında. Bu sanayi şehrimize yakışır tesisler yapmak durumundayız. Büyük oranda alt yapı ihtiyaçları giderilmiş durumda. Bundan sonra inşallah üst yapıda, yapı kalitesinin arttırılması durumunda herkese önemli vazifeler düşüyor. Beklemiyoruz ama doğal afetle, depremle karşılaştığımız zaman binalarımızın insanlarımızın sağlığını tehdit eder olduğu noktadan uzaklaştırmamız lazım. Bu noktada sadece burada değil, deprem tehlikesi olan bütün kentlerimizde planlamasında projelendirilmesine ve inşaat yapı kalitesine kadar görev alan herkesin, vatandaşlarımız dahil olmak üzere büyük sorumluluklar düşüyor. Buna inancımız tam. Ben bu duygu ve düşüncelerimle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Köseköy Kavşağı ve Tüneli'nin hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından konuşan Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve protokol üyeleri, tören sonrasında hizmete açılacak olan tünelden ilk araçla geçişi yaptılar. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fatih Dönmez İstanbul Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title