Haberler

Enerji Bakanı, Yerin 250 Metre Altında İftar Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çayırhan Termik Santralinde Yerin 250 Metre Altında Maden İşçileriyle İftar Yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çayırhan Termik Santralinde yerin 250 metre altında maden işçileriyle iftar yaptı.

Beypazarı'na gelen Bakan Güler, Park Holding ile ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ortak kuruluşu ETİ Soda İşletmesini Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'le gezdi. Güler, daha sonra Nallıhan'a geçerek, Çayırhan Termik Santralini besleyen kömür sahasında incelemelerde bulundu.

Bakan Güler, Park Termik A.Ş'nin 52.3 milyon dolar yatırımla üretime hazırlanan ''G'' kömür sahasına inmek için madenci kıyafeti giydi.

Güler ve beraberindekiler özel bir araçla yaklaşık 4.5 kilometre uzunluğundaki yer altı galerisinden 45 dakikada geçerek, kömür üretim panosuna ulaştı.

Bakan Güler, ''G'' kömür sahasında, çift tamburlu kesiciyi çalıştırarak üretimi resmen başlattı.

Güler, açılışın ardından yerin 250 metre altında maden işçileriyle iftar yaptı.

Bu yılki Ramazanın en ilginç iftarını yaptıklarını belirten Güler, ''Bu bir mesajdır. İlgi çekmek için burada değiliz, yerli kaynaklara verdiğimiz önemi vurgulamak için buradayız'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title