Haberler

Enerji Bakanı Güler Elektrik Üreticisi Özel Sektör İle Biraraya Geldi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler İle Elektrik Üreten Özel Şirket Temsilcileri Biraraya Geldi. Elektrik Üreten Özel Şirketler Ve Otoprodüktörlerin Sektörde Yaşanan Sorunları Dile Getirdiği Toplantıda Enerji Bakanlığı'nın Üst Düzey Bürokratları Da Hazır Bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile elektrik üreten özel şirket temsilcileri biraraya geldi. Elektrik üreten özel şirketler ve otoprodüktörlerin sektörde yaşanan sorunları dile getirdiği toplantıda Enerji Bakanlığı`nın üst düzey bürokratları da hazır bulundu.

Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) Lokalinde gerçekleştirilen zirveye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, EPDK Başkanı Yusuf Günay, Bakanlık Müsteşarı Sami Demirbilek, Müsteşar Yardımcıları Bekir Aksoy, Selahaddin Çimen, TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, EÜAŞ Genel Müdürü Sefer Bütün, diğer ilgili bürokratlar ile Elektrik Üreticileri Derneği, Türkiye Kojenerasyon Derneği ile 12 serbest elektrik üreticisi ve otoprodüktör şirketin temsilcileri katıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, enerji konusunda herhangi bir sorun olmadığını ifade etti. Libarel ekonominin kurallarına göre hareket ettiklerini söyleyen Bakan Güler,¨Sektörü kamu veya özel demeden bir bütün olarak düşünüyoruz.Enerji sektörünün huzur içinde çalışıp üretmesi ve tüketiciyi düşünerek faaliyet göstermesi hepimizin amacıdır. Bugünkü görüşmede bazı kararlar aldık.¨dedi.

Bakan Güler tarafından açıklanan kararlar şöyle;

-Dengeleme Uzlaştırma Yönetmeliği 1 Ağustos`tan itibaren uygulanacak. Bu kamu ve özel sektörün problemini çözecektir.

-Yan hizmet sözmeşmelerini yapmaya başladık. Üreticelerle kamu arasında iletişim problemlerine sebeb olan konu ortadan kalkmış olacak. Bu çalışmalar yan hizmet söktörü ile pekiştirilerek daha sağlıklı bir sistem uygulamaya geçmiş olacak.

-60 civarındaki santral süratli bir şekilde özelleşitirilecek. Yerli kaynaklara bağlı verimli bir üretim ortamı yaratılacak.

-Devlet Su İşleri`nin (DSİ) elin bulunan barajların devri konusunu biran önce sonuçlandırılacak. Özel sektör bu konuda hazırlayacağı çalışmayı 1 Eylül`e kadar sunucak.

-Serbest Tüketici Limitleri konusunda çalışma hazırlanacak. 1 Eylül`e kadar bu çalışmalar Enerji Bakanlığı`na sunulacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title