Haberler

Enerji Bakanı Güler, Elektrik Üreticilerinden Destek İstedi

Enerji Bakanı Hilmi Güler, Enerji Arz Açığı Nedeniyle Elektrik Üreticilerinden Destek İstedi. Elektrik Üreticileri Derneği Başkanı Önder Karaduman ile Görüşen Güler, Elektrik Kesintilerin En Çok Yaşandığı Antalya'ya Mobil Santral Kurmalarını Önerdi.

Enerji Bakanı Hilmi Güler, enerji arz açığı nedeniyle elektrik üreticilerinden destek istedi. Elektrik Üreticileri Derneği Başkanı Önder Karaduman ile görüşen Güler, elektrik kesintilerin en çok yaşandığı Antalya'ya mobil santral kurmalarını önerdi.

ANKA Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, Karaduman bugün Enerji Bakanı Güler'i ziyaret etti. Görüşmede kesintilerle gündeme gelen elektrik arz açığı konusu görüştü. Enerji Bakanı Güler'in sıkıntılı dönemin atlatılması için özel elektrik üreticinden destek beklediğini Karaduman'a bildirdiği öğrenildi.

Güler, sıcaklıkların klima kullanımını en üst seviyeye çıkması nedeniyle sıkıntı yaşan Antalya için elektrik üreticilerini yatırıma davet etti. Güler'in, Karaduman'a "Gelin Antalya'da mobil santral kurun" önerisinde bulunduğu belirti.

Antalya'nın acil elektrik ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Güler, mobil santral kurmaya hazır olan üreticilerin hemen yatırım yapmalarını istedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title